Πολιτική

Σάλος με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για «τουρκική μειονότητα» στην Θράκη - Η αντίδραση της ΝΔ

Σάλος με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για «τουρκική μειονότητα» στην Θράκη - Η αντίδραση της ΝΔ Φωτογραφία: EUROKINISSI
Στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, Τάσο Χατζηβασιλείου, αποκάλεσε «τουρκική» την μειονότητα στη Δυτική Θράκη.

Όπως αποκάλυψε ο «γαλάζιος» βουλευτής, ο κ. Ζεϊμπέκ, έδωσε συνέντευξη στην τουρκική τηλεόραση «Α Haber», στην οποία διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της «τουρκικής» (όπως την αποκάλεσε ο ίδιος) μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

«Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεΐμπέκ, δηλώνει στην τουρκική τηλεόραση: «Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας».

Επιτέλους, γιατί κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν ανοχή σε τέτοιες απαράδεκτες τοποθετήσεις βουλευτών τους;» έγραψε στο Twitter o υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος, Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας την ανάρτηση του στο με σχετικό βίντεο.

{https://twitter.com/tasos_chatziv/status/1570397886185086979?s=20&t=m2JcyUOxQJhtkt5f39nxoQ}

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο κ. Χατζηβασιλείου είχε αποκαλύψει πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρέστη σε συνάντηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με «ομογενείς» από την Ξάνθη, ενόψει της εκλογής ψευδομουφτή.