Πολιτική

Η ομοβροντία κατά Καμμένου, οι ...φυλακές του Πολάκη και η επόμενη μέρα

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Σε μία από τις δυσκολότερες Κεντρικές Επιτροπές από την στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, εξελίχθηκε για την κυβέρνηση το διήμερο που ολοκληρώθηκε χτες στον πολυχώρο «Αθηναϊς».

Μέλη του κόμματος αλληλοσυγκρούστηκαν για την στρατηγική του κόμματος έχοντας μπροστά πολλαπλές κάλπες αλλά και πολλοί να έβαλλαν εναντίον της συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε μία μετωπική σύγκρουση με τον κυβερνητικό του εταίρο αλλά φρόντισε να τον «νουθετήσει» λέγοντας πως «πρέπει να μιλάμε λιγότερο».

Τον ρόλο του «κακού» πήραν πολλά στελέχη του κόμματος. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά στα χρόνια της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ όπου μαζικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζουν την συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Ο Νίκος Φίλης τον χαρακτήρισε «καρικατούρα του Σαλβίνι» ενώ η Τασία Χριστοδουλοπούλου χαρακτήρισε «τραυματική εμπειρία» την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.

«Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα» με Φίλη και Παππά

Ιδιαίτερα συγκρουσιακή ήταν η αντιπαράθεση Φίλη – Παππά για την ΕΡΤ. Την αρχή έκανε ο πρώην υπουργός Παιδείας ο οποίος εξαπέλυσε μύδρους για το θέμα της ΕΡΤ. «Το θέμα της ΕΡΤ δεν είναι δευτερεύον, ούτε παρωνυχίδα, είναι κομβικό θέμα αριστερής διακυβέρνησης» ενώ συνέχισε λέγοντας «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Ο Σαμαράς έπεσε και από το θέμα της ΕΡΤ, που την έκλεισε. Δεν είναι παρωνυχίδα, είναι κρίσιμο θέμα».

Η απάντηση ήρθε λίγες ώρες αργότερα από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά ο οποίος αναφερόμενος στην ΕΡΤ και απαντώντας στον Νίκο Φίλη είπε πως «βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από τότε που άνοιξε με «διαστημική απόσταση» ενώ συνέχισε να ρίχνει βολές προς τον Φίλη λέγοντας πως πριν έξι μήνες έλεγε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και δεν δικαιώθηκε, όπως και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών».

Ο Πολάκης και οι… φυλακές

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη ο οποίος ανέφερε πως για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές πρέπει μεταξύ άλλων να βάλει και κάποιους …φυλακή.

Η νέα πολιτική γραμματεία και το βλέμμα στο μέλλον

Αργά χθες το απόγευμα ανακοινώθηκαν τα νέα μέλη της νέα Πολιτική Γραμματείας του κόμματος. Συγκεκριμένα είναι οι εξής: Σία Αναγνωστοπούλου, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Δραγασάκης, Ρένα Δούρου, Θοδωρής Δρίτσας, Ολγα Γεροβασίλη, Δημήτρης Βίτσας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μπαλτάς Αριστείδης, Γιάννης Μπαλάφας,Λάμπρου Πάνος,Καλαμαρά, Θεοδωρακοπούλου Νατάσα, Νίκος Παππάς, Ράνια Σβίγκου,Κνήτου Κατερίνα, Σκορίνης Νίκος, Αντώνης Κοτσακάς,,Νίκος Φίλης, Τασία Χριστοδουλοπούλου.