Γιατί άλλαξε η ιεραρχία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας;

Γιατί άλλαξε η ιεραρχία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας;
Σύμφωνα με τα Ινδικά μέσα, το τελευταίο εξάμηνο, από 23 Νοεμβρίου 2023 μέχρι 24 Απριλίου 2024 η Ουκρανία αναχαίτισε 46% λιγότερους πυραύλους ενώ η Ρωσία αύξησε τις βολές με πυραύλους και drones κατά 45%. Ειδικά τον Απρίλιο η ουκρανική αναχαίτιση έφτασε μόλις το 30%.

Από τακτικό και απολύτως έγκυρο αναγνώστη της στήλης, λάβαμε σημείωμα γιατί άλλαξε η ιεραρχία στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, με στοιχεία μάλιστα που αλιεύτηκαν από μέσα ενημέρωσης της ...Ινδίας. Το δημοσιεύουμε:

Σύμφωνα με το Ινδικό πρακτορείο ειδήσεων WION και τους Times of India, η αιφνίδια αντικατάσταση του Ρώσου Υπουργού Άμυνας έγινε επειδή ο πόλεμος πλέον χρειάζεται περισσότερη λογιστική υποστήριξη σε μέσα και μέριμνα για το προσωπικό.

Το επιχειρησιακό σκέλος διαχειρίζεται ο αρχιστράτηγος Γκερασίμοφ και δεν επηρεάζεται από το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου. Ο ΥΠΑΜ Σοϊγκού φορούσε στολή αλλά δεν ήταν στρατιωτικός.

Η Ουκρανία αρχίζει και κάμπτεται επειδή πλέον έχει μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και πυρομαχικά.

Ενδεικτικά σύμφωνα με τα Ινδικά μέσα, το τελευταίο εξάμηνο, από 23 Νοεμβρίου 2023 μέχρι 24 Απριλίου 2024 η Ουκρανία αναχαίτισε 46% λιγότερους πυραύλους ενώ η Ρωσία αύξησε τις βολές με πυραύλους και drones κατά 45%. Ειδικά τον Απρίλιο η ουκρανική αναχαίτιση έφτασε μόλις το 30%.

Η Ουκρανία δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει κανένα πύραυλο από αντιαεροπορικά S-300 και S-400.

Η Ρωσία το προηγούμενο εξάμηνο, έριξε 114 βαλλιστικούς πυραύλους και 46 υπερηχητικούς ενώ παράγει 170 πυραύλους κάθε μήνα.

Τον προηγούμενο χρόνο (Μάιος-Οκτώβριος 2023) η Ρωσία είχε με βάλει 33 βαλλιστικούς πυραύλους και 27 υπερηχητικούς και η Ουκρανία αναχαίτισε το 73%.

Μετά από 11 χρόνια παραμονής του Σοϊγκού στο Υπουργείο μετατίθεται ως επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Πριν λίγους μήνες είχε συλληφθεί ο υφυπουργός του Τιμούρ Ιβανόφ, για καταχρήσεις από εξοπλιστικά και την ανοικοδόμηση της Μαριούπολης. Βρέθηκε με βίλα στο St. Tropez.

Ο νέος υπουργός Αντρέϊ Μπελούσοφ έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και στο πρόσφατο παρελθόν του χρεώνεται η επιτυχία γρήγορης κατασκευής των ρωσικών drones. Πιστεύει ότι το στρατιωτικό προσωπικό που πολεμάει στην Ουκρανία πρέπει να ανταμειφθεί με καλύτερη περίθαλψη στα στρατιωτικά νοσοκομεία για τις οικογένειές του και καλύτερες αμοιβές.

Η τεχνοκρατική του αντίληψη είναι αναγκαία για την λογιστική υποστήριξη του στρατού μια και ο πόλεμος τριβής για τρίτο χρόνο έδειξε ότι θα επικρατήσει όποιος έχει καλύτερη υποστήριξη από την στρατιωτική βιομηχανία σε ανταλλακτικά, πυραύλους, νέα τεχνολογία και στήριξη στο ηθικό των στρατιωτών.