Παιδεία

Βροντερό «όχι» από τους φοιτητές στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Βροντερό «όχι» από τους φοιτητές στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια
«Όχι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια είπαν φοιτητές και μαθητές που μαζεύτηκαν κατά χιλιάδες στο Σύνταγμα σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Βασικό αίτημα των διαδηλωτών η απόσυρση του νομοσχεδίου και η στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν  στα Προπύλαια, ξετυλίγοντας το κεντρικό πανό με σύνθημα «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα», κόντρα στο νομοσχέδιο.

«Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές», ήταν το κεντρικό σύνθημα. Όπως διαμηνύουν, δε θα σταματήσουν μέχρι να ακυρωθεί.

Με πλακάτ για τις εξωσεις, πανό, υψωμένες γροθιές και παλαιστινιακες σημαίες, οι φοιτητές ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στην ισοπέδωση του δημόσιου πανεπιστημίου πραγματοποίηθηκε η πορεία προς το Σύνταγμα.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στα Προπύλαια καθώς και σε ανάλογες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών, η Ομοσπονδία είχε προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

asdadas

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση είχε απευθύνει και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία είχε προκηρύξει επίσης 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00».

Συλλαλητήριο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

foitites373

foitites3783

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), το Βόλο (Θόλο), την Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), την Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), την Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), το Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας). Στην Πάτρα, (Πλατεία Αγ. Γεωργίου) και στα Χανιά (Δημοτική Αγορά).