Οικονομία

Με καθυστέρηση τα προνοιακά επιδόματα Μαΐου Ιουνίου

Με καθυστέρηση τα προνοιακά επιδόματα Μαΐου Ιουνίου
Με καθυστέρηση τα προνοιακά επιδόματα Μαΐου Ιουνίου Με καθυστέρηση θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα των μηνών Μαΐου - Ιουνίου στους δικαιούχους, καθώς δεν έχει εκταμιευθεί ακόμη το ποσό των περίπου 110 εκατομμυρίων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τα χρήματα αναμένεται να εκταμιευθούν την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Ιουλίου, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς τους λογαριασμούς του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το κονδύλι θα μεταφερθεί στους δήμους και στη συνέχεια στους δικαιούχους οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα μπορέσουν να λάβουν τα χρήματα απο τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου εως και αρχές Αυγούστου. Να υπενθυμίσουμε οτι καθε δήμος βγάζει διαφορετική ανακοίνωση για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους.

Ενα ακόμη ζήτημα που προκύπτει λόγω της γενικευμένης αναταραχής του τελευταίου διαστήματος είναι και η ανανέωση των καρτών μετακίνησης των Ατόμων με Αναπηρία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πολιτικής Αττικής, Κατερίνα Θανοπούλου, δηλωσε στο efsyn.gr: «Οι κάρτες του 2014 είναι σε ισχύ έως ότου εκδοθούν οι νέες για το 2015. Η περιφέρεια είναι επιφορτισμένη αποκλειστικά με τη διανομή των καρτών.

»Κατά τ’ άλλα, πρόκειται για μια διμερή σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του ΟΑΣΑ. Εκκρεμεί, λοιπόν, η υπουργική απόφαση, η οποία έχει καθυστερήσει λόγω του δημοψηφίσματος και όσων ακολούθησαν. Οι μόνοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι όσοι έλαβαν γνωμάτευση από τον Γενάρη του 2015 και ύστερα. Ολοι οι υπόλοιποι καλύπτονται από τις κάρτες που ήδη έχουν».

Η αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα ολοκληρωθεί η διαδικασία σύναψης σύμβασης μεταξύ του υπουργείου και του ΟΑΣΑ και οι νέες κάρτες να διανεμηθούν άμεσα από την περιφέρεια.