Οικονομία

Νέοι δικαιούχοι στο έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους

Νέοι δικαιούχοι στο έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους
Προς το τέλος του χρόνου αναμένεται να πληρωθεί το «κοινωνικό μέρισμα», το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους, που ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμοι να δώσει στο τέλος του χρόνου έκτακτο επίδομα σε χιλιάδες συνταξιούχους που δεν θα λάβουν αύξηση στη σύνταξή τους λόγω προσωπικής διαφοράς.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία πρώτη εκτίμηση ότι το ποσό μπορεί να είναι κοντά στα 300 εκατομμύρια ευρώ και τόνισε ότι πρόκειται για «κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης» και για «δίκαιη απόφαση» καθώς τα διυλιστήρια έβγαλαν πράγματι πολύ υψηλά κέρδη και το 2023 ως αποτέλεσμα αλλαγών που έγιναν στη διεθνή αγορά των πετρελαιοειδών.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, τα έσοδα θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και θα κατευθυνθούν και για την στήριξη των πιο ευάλωτων ειδικά συνταξιούχων οι οποίοι στο τέλος του έτους θα πρέπει να λάβουν μία βοήθεια, ειδικά για εκείνους ειδικά που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Τέλος, μοιάζει απίθανο το έξτρα αυτό επίδομα να μην περιλαμβάνει και άλλες κοινωνικές ομάδες ως δικαιούχους. Εφόσον λοιπόν κλειδώσει, αναμένεται να προστεθούν στο πακέτο παροχών και δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, μακροχρόνια ανέργους κ.α.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους χωρίς αίτηση και λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.