Οικονομία

Ασμάτογλου στο Dnews: Αυτή θα είναι η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης

EUROKINISSI EUROKINISSI
Αρκετά δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, για τον ερχόμενο χειμώνα.

Αρκετά δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, για τον ερχόμενο χειμώνα. Όπως δήλωσε στο Dnews, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων,  Γιώργος Ασμάτογλου, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, θα κυμανθεί γύρω στο 1,55 ευρώ/λίτρο.

Όπως ανέφερε, «την περσινή χρονιά είχε ξεκινήσει στο 1,40 ευρώ το λίτρο και πάνω σε αυτή την τιμή, δόθηκε το κοινωνικό επίδομα και η μείωση στην αντλία ήταν 20 λεπτά του ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φέρει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα επίπεδα του 2013. Αν φέτος δεν δοθούν τα επιδόματα της περσινής μορφής, που δεν θα δοθούν και παραμείνει μόνο το κοινωνικό επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης, τότε για αυτούς μόνο που θα πάρουν το επίδομα, η τιμή θα πέσει από το 1,55 ευρώ ανά λίτρο στο 1,45 ευρώ. Η τιμή του πετρελαίου με τις μέχρι τώρα ενδείξεις θα είναι κοντά στο 1,55 στα αστικά κέντρα. Στη νησιωτική χώρα και σε απομακρυσμένες περιοχές θα είναι παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Η τιμή της βενζίνης επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Ασμάτογλου, δεν μπορεί να πέσει, αφού σχετίζεται άμεσα με την τιμή του βαρελιού του αργού πετρελαίου. «Το αργό πετρέλαιο, ανέφερε,  ανέβηκε 20 δολάρια το βαρέλι. Από 76 δολάρια στις 15 Ιουλίου, είναι τώρα 96 δολάρια το βαρέλι. Όλες αυτές οι αυξήσεις πέρασαν στον καταναλωτή. Υπάρχει γενική αίσθηση στην αγορά ότι η τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι, θα ξεπεράσει σύντομα τα 100 δολάρια . Ίσως και μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η διάθεση πετρελαίου ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου. Επειδή δε, πέφτει Κυριακή, οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν από την προηγούμενη Παρασκευή.