Οικονομία

ΑΣΕΠ γραπτός διαγωνισμός: Αυτά είναι τα θέματα και οι απαντήσεις

ΑΣΕΠ γραπτός διαγωνισμός: Αυτά είναι τα θέματα και οι απαντήσεις Φωτογραφία: EUROKINISSI
Η ώρα που περίμεναν πως και πως χιλιάδες υποψήφιοι που συμμετείχαν στον πρώτο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έφτασε: Τα θέματα αναρτήθηκαν τώρα, δείτε τις απαντήσεις.

Το ΑΣΕΠ γνωστοποίησε τα θέματα του πρώτου μεγάλου πανελλήνιο γραπτού διαγωνισμού μέσα στο 2023, που αφορά χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο.

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις. Αναλυτικά:

- Δείτε ΕΔΩ τα θέματα μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» 

- Δείτε ΕΔΩ τις σωστές απαντήσεις του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» 

- Δείτε τα Θέματα μαθήματος «Εξέταση Γνώσεων» - Εναλλακτικός Σύνδεσμος

- Δείτε τις Ορθές απαντήσεις μαθήματος «Εξέταση Γνώσεων» - Εναλλακτικός Σύνδεσμος

Σημειώνεται ότι στον πρώτο μεγάλο γραπτό διαγωνισμό (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ/ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2Γ/2022) του ΑΣΕΠ μέσα στο 2023, έλαβαν μέρος 76.799 υποψήφιοι.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε κανονικά το Σάββατο 4 Μαρτίου παρά το τριήμερο εθνικό πένθος με την τραγωδία στα Τέμπη.

Βαθμολόγηση

Με απόφαση της ΚΕΔ, δεν θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση για την εξέταση της «Δοκιμασίας Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας».

Αντίθετα στην Εξέταση Γνώσεων, θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση με συντελεστή (-0,20) στις εσφαλμένες απαντήσεις. Δηλαδή θα αφαιρείται από τη συνολική βαθμολογία το 20% του αντίστοιχου βαθμού που θα λαμβάνει η κάθε ορθή απάντηση του υποψηφίου και κάθε πέντε λάθος απαντήσεις, θα «κοστίζουν» μία ολόκληρη μονάδα.

Βαθμός του εξεταζόμενου μαθήματος/δοκιμασίας

Βαθμός του εξεταζόμενου μαθήματος/δοκιμασίας είναι το άθροισμα των βαθμών όλων των ορθών απαντήσεων ως προς το σύνολό τους και ανάγεται σε κλίμακα βαθμολογίας 1-100. Εφόσον εφαρμοστεί, αρνητική βαθμολόγηση, ο βαθμός θα προκύπτει μετά από αφαίρεση της βαθμολογίας που αντιστοιχεί στις εσφαλμένες απαντήσεις.

Αν στη βαθμολογία προκύπτει δεκαδικός αριθμός, ο βαθμός στρογγυλοποιείται σε δύο δεκαδικά ψηφία της μονάδας. Η βαθμολογία στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό αποτελείται από το άθροισμα της σταθμισμένης βαθμολογίας που ο υποψήφιος συγκέντρωσε στα επιμέρους μαθήματα/δοκιμασίες αυτού.

Τέλος χαρακτηριστικό του διαγωνισμού είναι η υποβάθμιση της βαρύτητας των μορίων που προσέδιδε η εργασιακή εμπειρία, καθώς μέσα από την δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας αξιολογούνται νέες παράμετροι που συνδέονται με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην εργασία, όπως οι δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας κ.α.

Όπως αναφέρουν υποψήφιοι στα κοινωνικά δίκτυα τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας ενώ κάποιες ερωτήσεις ήταν για καλά διαβασμένους.