Τραγανός και χρυσαφένιος, κλέβει τη γευστική παράσταση, όποια συνταγή κι αν επιλέξετε. Πάντα μπορείτε, βέβαια, να φτιάξετε την πιο light εκδοχή, περνώντας το ψάρι μόνο από αλεύρι. Ωστόσο ο μπακαλιάρος που βυθίστηκε σε χυλό είναι γευστικά ακαταμάχητος.
Μία συνταγή που μπορεί να ακολουθήσετε και να εκτοξεύσει τους γευστικούς σας κάλυκες είναι αυτή του γνωστού σεφ Σταύρου Βαρθαλίτη.
Υλικά:
2 φιλέτα μπακαλιάρου κομμένα σε μπουκιές, 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, αλάτι, ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για το κουρκούτι:
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 200 γρ. κορν φλάουρ ή ρυζάλευρο, 330 γρ. μπύρα παγωμένη, 50 γρ. τσίπουρο, 60-100 γρ. νερό παγωμένο, 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική, 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Για τη σκορδαλιά με γιαούρτι:
3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια, 1 κ.γ. αλάτι, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 180 γρ. ελαιόλαδο, 40 γρ. μηλόξιδο, αλάτι, πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, 80- 100 γρ. καρυδόψιχα, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 3-4 κλ. φρέσκο θυμάρι