Διεθνή

Κέιτ Μίντελτον: Η απάντηση της Κλινικής του Λονδίνου μετά τις φήμες για παραβίαση του ιατρικού της φακέλου

ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έρευνα για πιθανή παραβίαση των ιατρικών αρχείων της Κέιτ Μίντελτον άνοιξε η βρετανική αστυνομία, σ΄ύμφωνα με υπουργείο Εσωτερικών.

Στον απόηχο των συνεχιζόμενων εικασιών γύρω από την κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον αλλά και όλης της παραφιλολογίας, που έχει ακολουθήσει, η βρετανική αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο διαρροής του ιατρικού της φακέλου από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε τον περασμένο Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε η Βρετανίδα υπουργός Υγείας.

Η Κλινική του Λονδίνου, The London Clinic, ανέφερε σχετικά με το ενδεχόμενο διαρροής του ιατρικού φακέλου της Κέιτ Μίντλετον ότι « Όλοι στην Κλινική του Λονδίνου έχουμε πλήρη επίγνωση των ατομικών, επαγγελματικών, ηθικών και νομικών καθηκόντων μας όσον αφορά το απόρρητο των ασθενών. Είμαστε υπερήφανοι για την εξαιρετική φροντίδα και διακριτικότητα που προσφέρουμε σε όλους τους ασθενείς μας, οι οποίοι μάς εμπιστεύονται καθημερινά. Διαθέτουμε συστήματα για την παρακολούθηση της διαχείρισης των πληροφοριών των ασθενών και, σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης, θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα ερευνητικά, ρυθμιστικά και πειθαρχικά μέτρα. Δεν υπάρχει χώρος στο νοσοκομείο μας για όσους παραβιάζουν σκόπιμα την εμπιστοσύνη οποιουδήποτε από τους ασθενείς ή τους συναδέλφους μας».

Εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον δήλωσε στο People ότι το θέμα αυτό αφορά στην Κλινική του Λονδίνου. Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε στο People αναφορικά με την έρευνα για πιθανή παραβίαση ότι «δεν είναι κάτι που γνωρίζουμε», ενώ εκπρόσωπος του του Ρίσι Σούνακ ανέφερε ότι «σαφώς υπάρχουν αυστηροί κανόνες για τα δεδομένα των ασθενών που πρέπει να τηρούνται» ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στην Κέιτ Μίντλετον.

Πηγές ανέφεραν στη Mirror, ότι πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα ασφάλειας που πλήττει την Κλινική, δεδομένου ότι εκεί νοσηλεύονται μέλη της βασιλικής οικογένειας όταν χρειάζεται. «Η ιατρική κοινότητα της Κλινικής έχει σοκαριστεί και ενοχληθεί πολύ από τις φήμες περί διαρροής ενώ αισθάνεται πληγωμένη από το γεγονός ότι ενδεχομένως ένας έμπιστος συνάδελφός τους φέρεται να είναι υπεύθυνος για μια τέτοια παραβίαση της εμπιστοσύνης και της ηθικής».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Mirror ανέφερε ότι η Κλινική του Λονδίνου, όπου η Κέιτ Μίντλετον νοσηλεύτηκε τον Ιανουάριο για μια «προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα», ξεκίνησε έρευνα μετά από ισχυρισμούς ότι το προσωπικό προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά ιατρικά της αρχεία.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών, ο φορέας παρακολούθησης δηλαδή, των δεδομένων της Βρετανίας, εξέδωσε δήλωση επιβεβαιώνοντας ότι εξετάζει αυτό το θέμα, σύμφωνα με το People.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι λάβαμε μια αναφορά παραβίασης και αξιολογούμε τις πληροφορίες που παρέχονται», ανέφερε το αρμόδιο Γραφείο. Σύμφωνα με τον Independent, η Βρετανίδα υπουργός Υγείας Μαρία, Κόλφιλντ, είπε ότι η αστυνομία «κλήθηκε να εξετάσει» εάν το προσωπικό της Κλινικής του Λονδίνου επιχείρησε να αποκτήσει πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία της συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ.