Διεθνή

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Καρόλου μετά την ανακοίνωση για τον καρκίνο

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Καρόλου μετά την ανακοίνωση για τον καρκίνο
Στην πρώτη του δημόσια έξοδο μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου, ο βασιλιάς Κάρολος παρακολούθησε την λειτουργία σε εκκλησία στο Σάντριγχαμ.

Χαμογελαστός εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής ο βασιλιάς Κάρολος στην πρώτη του εμφάνιση έπειτα την είδηση της ασθένειάς του. 

Χαιρέτησε το πλήθος καθώς εθεάθη να φτάνει για τη λειτουργία στο Νόρφολκ, μία ημέρα αφότου ευχαρίστησε τους Βρετανούς για τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση.

Ο βασιλιάς χαιρέτησε για λίγο τους φωτογράφους, ενώ συνοδευόταν από τη βασίλισσα Καμίλα. Στη συνέχεια τον υποδέχθηκε ο αιδεσιμότατος Canon Dr Paul Williams και μπήκαν στο εσωτερικό του ναού.

Υπενθυμίζεται πως ο Κάρολος, ο οποίος, σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκινγχαμ, ακολουθεί την αγωγή του στο σπίτι, έφυγε από το Λονδίνο για να μεταβεί στη βασιλική εξοχική κατοικία στο Σάντρινγκχαμ, στο Νόρφολκ.

Λιγότερους από 18 μήνες στον βρετανικό θρόνο, ο 75χρονος μονάρχης ξεκίνησε τη Δευτέρα τη θεραπεία του για την αντιμετώπιση ενός καρκίνου, που δεν έχει διευκρινιστεί.

Είναι γνωστό ότι η νόσος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επέμβασης για υπερτροφία του προστάτη, όμως δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.

Σε ένα μήνυμα που δημοσίευσε χθες το βράδυ στο διαδίκτυο, ο βασιλιάς εξέφρασε «τις πιο ειλικρινείς του ευχαριστίες» στους ανθρώπους που του προσέφεραν τη συμπαράστασή τους.

Αν και θα συνεχίσει να ασκεί ορισμένα από τα διοικητικά καθήκοντά του, ο βασιλιάς θα απουσιάσει από τη δημόσια ζωή για άγνωστο χρονικό διάστημα.