Ελλάδα

Βραυρώνα: «Το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό» - Τα ευρήματα του ιατροδικαστή - Τι ισχυρίζονται οι γονείς

Βραυρώνα: «Το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό» - Τα ευρήματα του ιατροδικαστή - Τι ισχυρίζονται οι γονείς
Ζωντανό γεννήθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, το βρέφος που εντοπίστηκε νεκρό μέσα σε σακούλα σε χωματερή στην Βραυρώνα.

Ζωντανό γεννήθηκε το βρέφος που εντοπίστηκε νεκρό στη Βραυρώνα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή - Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων

Σύμφωνα με το MEGA και τα όσα προβλήθηκαν στην εκπομπή LIVE NEWS  η νεκροψία νεκροτομή έδειξε πως το βρέφος το οποίο πέταξαν στα σκουπίδια οι γονείς του γεννήθηκε ζωντανά και με βάση αυτές τις εξελίξεις θα δικαστούν για ανθρωποκτονία. Απομένουν κάποιες συμπληρωματικές εξετάσεις ωστόσο, το παιδί γεννήθηκε ζωντανό χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν πετάχτηκε στη σακούλα πριν δολοφονηθεί ή μετά.

Ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και πρόεδρος ιατροδικαστών, μιλώντας στην εκπομπή ανέφερε ότι  «Ο ιατροδικαστής ήταν σίγουρο πως θα καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Ένα στοιχείο που μπορούμε να έχουμε σε μία τέτοια υπόθεση είναι οι κακώσεις οι οποίες διακρίνονται σε προθανάτιες ή μεταθανάτιες. Λογικά θα ανευρεθεί και ο πλακούντας και ο ομφάλιος λώρος. Αυτό που περιμένει ένας ιατροδικαστής είναι αυτά που είδε με το μάτι να τα επιβεβαιώσει και ιστολογικά. Η νεκροτομία μας δίνει ένα ασφαλές συμπέρασμα. Ένας ιατροδικαστής μπορεί να καταλάβει την ηλικία του βρέφους».

Την Πέμπτη θα απολογηθεί η 24χρονη μητέρα

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη πρόκειται να απολογηθεί στην ανακρίτρια η 24χρονη από το Νεπάλ, η οποία κατηγορείται ότι μαζί με το σύντροφό της ότι σκότωσαν το νεογέννητο παιδί τους και στη συνέχεια ο άνδρας το πέταξε στα σκουπίδια στην περιοχή της Βραυρώνας.

Σήμερα η νεαρή γυναίκα, σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την κατηγορία της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας από κοινού, οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Ζήτησε όμως και έλαβε προθεσμία. Να σημειωθεί ότι ο 23χρονος πατέρας του παιδιού έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί αύριο.

«Το παιδί το έχασα γιατί δούλευα στα χωράφια» λέει η μητέρα του βρέφους

«Το παιδί το έχασα γιατί δούλευα στα χωράφια, μαζεύοντας ελιές. Είχα σκοπό να παντρευόμασταν με τον σύντροφο μου, μετά τη γέννα. Αυτό έγινε πριν περίπου 5 μήνες όταν δουλεύαμε σε ένα χωριό έξω από την Αθήνα. Δεν έθαψα το παιδί γιατί δεν υπήρχε σώμα, μόνο αίμα. Το παιδί είναι του συντρόφου μου, με τον οποίο είμαστε μαζί από τότε που ήρθαμε στην Ελλάδα, εδώ και 7 μήνες. Έχω άλλη μια κόρη στο Νεπάλ», φέρεται να είπε η μητέρα στην προανακριτική της κατάθεση.

Οι κατηγορούμενοι γονείς υποστηρίζουν πως σκέφτονταν να παντρευτούν μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

«Επιθυμούσαμε την εγκυμοσύνη και οι δύο και μετά τον τοκετό σκοπεύαμε να παντρευτούμε. Στις 9 Μαΐου δούλευα στην κουζίνα όταν με ενημέρωσαν ότι η κατηγορούμενη είναι κλεισμένη στο δωμάτιό της και δεν ανοίγει. Τότε, ανέβηκα και εγώ στο δωμάτιο, χτύπησα, φώναζα και στο τέλος παραβίασα την πόρτα μαζί με άλλους εργαζόμενους», λέει ο πατέρας του βρέφους.

«Ήρθα στην Ελλάδα για δουλειά και πριν από 6 μήνες γνώρισα την κατηγορούμενη όταν και συνάψαμε ερωτική σχέση. Η κατηγορούμενη δούλευε τον τελευταίο μήνα στο ξενοδοχείο ως καμαριέρα και έμενε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου μαζί με άλλες 3 γυναίκες. Εγώ, ξεκίνησα να εργάζομαι εκεί τις τελευταίες 2 μέρες και έμενα και εγώ μαζί με 3 άνδρες σε άλλο δωμάτιο. Γνώριζα εδώ και μήνες ότι η σύντροφός μου ήταν έγκυος. Δεν το γνώριζε κανένας άλλος και δεν είχαμε πάει ποτέ σε γιατρό για την εγκυμοσύνη γιατί δεν είχε κανένα πρόβλημα», είπε ο πατέρας του βρέφους.