Ελλάδα

Κακοκαιρία στην Αττική: Πότε φτάνει Αθήνα - Ανάλυση Meteo (Χάρτες)

Κακοκαιρία στην Αττική: Πότε φτάνει Αθήνα - Ανάλυση Meteo (Χάρτες) Φωτογραφία: Meteo
Ο Κώστας Λαγουβάρδος παραθέτει τις περιοχές όπου θα «χτυπήσει» από αύριο η κακοκαιρία.

Σύντομη σε διάρκεια αλλά με έντονα φαινόμενα θα είναι η κακοκαιρία, που θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τους χάρτες που παραθέτει το meteo.

Ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από το πρωί της Παρασκευής και αιτία της αλλαγής αυτής θα είναι η ταχεία διέλευση ενός αποκομμένου βαρομετρικού χαμηλού από τη χώρα, σύμφωνα με το meteo. Λόγω της μεγάλης ταχύτητας με την οποία θα κινηθεί το σύστημα προς τα ανατολικά, η διάρκεια της σημαντικής κακοκαιρίας θα είναι σχετικά μικρή.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου, επισήμανε στο Dnews, ότι η κακοκαιρία θα επηρεάσει την Αττική την Παρασκευή το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο ειδικά για τη Θεσσαλία «θα είναι μια ισχυρή καταιγίδα, η οποία θέλει προσοχή λόγω των «τραυματισμένων» περιοχών και υποδομών. Ο κ. Λαγουβάρδος ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «δεν θα είναι ένα ακραίο φαινόμενο και αναμένεται ενδεχομένως τα ύψη βροχής στην Θεσσαλία να υπερβο΄ύν τα 100 χιλιοστά βροχής».

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά του meteo, η κακοκαιρία θα επηρεάσει τη χώρα από το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου ως το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου Στα κύρια χαρακτηριστικά της καιρικής μεταβολής είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες και οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.

meteo1 cc2e7

Αναλυτικότερα, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το πρωί της Παρασκευής 19/04 στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου ενώ στη συνέχεια θα εξασθενήσουν.

Οι βροχές και καταιγίδες τόσο στα δυτικά και στο Ιόνιο το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής όσο και στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο από το βράδυ της Παρασκευής ως το πρωί του Σαββάτου 20/04, θα είναι κατά τόπους ισχυρές και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

meteo2 1fe03

Σε ό,τι αφορά στους ανέμους στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σταδιακά και από το βράδυ της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ.
Από την άλλη, στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή.

meteo3 17ace

meteo4 a1ea2