Καλά τα ορεκτικά και τα κυρίως πιάτα στο πασχαλινό τραπέζι όμως μετά από ένα λουκούλειο γεύμα και μάλιστα εορταστικό ένα γλυκό επιβάλλεται! Είμαστε στην καρδιά της Άνοιξης και τα φρούτα είναι στα καλύτερα τους. Οι κατακόκκινες ζουμερές φράουλες εποχής θα αποτελέσουν το βασικό πρωταγωνιστή για το πιο λαχταριστό επιδόρπιο που μπορείτε να σερβίρετε στους καλεσμένους σας.
Το αέρινο cheesecake είναι ένα γλυκό που μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι σας και όλοι να ζηλέψουν τις ζαχαροπλαστικές σας ικανότητες.Η κρεμώδης γέμιση συνδυάζεται με την δροσιά της φράουλας με την γεύση να αποθεώνεται μέσα σε μια γλυκιά ψημένη βάση κρούστας. Όμως μπορείτε να «πειράξετε» την συνταγή και να προσθέσετε την μαρμελάδα της δικής σας αρεσκείας. Ιδανική εναλλακτική είναι η μαρμελάδα με φρούτα του δάσους ή με κεράσι ή ακόμα και φράουλα.
Υλικά
για τη βάση
375 γρ τριμμένο μπισκότο
50 γρ καστανή ζάχαρη
75 γρ βούτυρο λιωμένο
για την ψητή κρέμα τυριού
240 γρ τυρί κρέμα
240 γρ γιαούρτι αγελαδινό 2%
170 γρ ζάχαρη
100 γρ αβγό
20 γρ κρόκος
1/2 τμχ ξύσμα λεμόνι
15 γρ χυμό λεμόνι
για την μαρμελάδα σμέουρο
250 γρ σμέουρα
140 γρ ζάχαρη
5 γρ πηκτίνη
30 γρ χυμό λεμόνι
Για το γαρνίρισμα
φρέσκες φράουλες και βατόμουρα
Δείτε βήμα βήμα πώς θα φτιάξετε αυτό το φραουλένιο cheesecake




























