Ελλάδα

Κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη: Ασυνείδητοι ακρωτηρίασαν γατάκι – Του έκοψαν τρία πόδια

Κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη: Ασυνείδητοι ακρωτηρίασαν γατάκι – Του έκοψαν τρία πόδια
Θεσσαλονίκη: Γατάκι βρέθηκε με κομμένα τα τρία πόδια του - Ο ακρωτηριασμός έγινε από ανθρώπινο χέρι, λέει κτηνίατρος

Oργή και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση της πρωτοφανούς και άγριας κακοποίησης γατιού στη Θεσσαλονίκη που οδήγησε στον ακρωτηριασμό τριών ποδιών του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ασυνείδητοι ακρωτηρίασαν γατάκι που έχασε τα τρία από τα τέσσερα πόδια του.

Ο κτηνίατρος που ανέλαβε το περιστατικό, Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, μίλησε στην εκπομπή του Alpha «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» και τόνισε ότι φαίνεται πως έχει γίνει από ανθρώπινο χέρι.

Οι αποκαλύψεις του κτηνιάτρου για τον βασανισμό του ζώου

«Όταν μου τον έφεραν νόμιζα ότι είναι από κάποιο τροχαίο. Διαπίστωσα, όμως, ότι οι τομές είχαν γίνει με αιχμηρό αντικείμενο. Το σημείο της τομής ήταν ευθύ, τέτοιες τομές δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε με νυστέρι», είπε στον Alpha αρχικά ο γιατρός.

«Εκτιμώ ότι το γατί ήταν σε όρθια θέση όταν έγινε το περιστατικό. Οι κακώσεις δεν ήταν συνηθισμένες. Έστειλα τις φωτογραφίες σε ειδικούς στο πανεπιστήμιο της Καρδίτσας και μου είπαν ότι είναι ανθρώπινη πράξη», πρόσθεσε ο κτηνίατρος.

Σύμφωνα με όσα είπε «το σχέδιο είναι να του βάλουμε πρόσθετικα μέλη. Σε αυτή τη φάση προσπαθούμε να τον προστατεύσουμε από δευτερογενείς λοιμώξεις, τον υποβάλαμε χθες σε πολύωρο χειρουργείο, θα του κάνουμε και αξονική τομογραφία για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα οστά του».

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, έχουν υπάρξει αρκετοί που έχουν δηλώσει ότι θέλουν να τον υιοθετήσουν.

gatoa akrotiriasmos c7391

Δικογραφία κατά αγνώστων θα σχηματιστεί μετά τη μήνυση που κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης, από εκπρόσωπο φιλοζωικής, για κακοποίηση ζώου αγκαλιάς. Η καταγγελία αφορά τον ακρωτηριασμό ενός γάτου στα τρία πόδια του, από ανθρώπινο χέρι. Ο πορτοκαλί γάτος δέχεται εδώ και λίγες ημέρες τις φροντίδες του κτηνιάτρου, Κυριάκου Αγαθαγγελίδη και σύντομα θα μπει και πάλι στο χειρουργείο για να υποβληθεί σε επέμβαση για την τοποθέτηση προσθετικών μελών, προκειμένου να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια του. Ο γάτος είναι, όπως λένε όσοι τον φροντίζουν, εξαιρετικά συνεργάσιμος και πολύ υπομονετικός. Του έδωσαν, μάλιστα, το όνομα του μυθικού θεού, προστάτη των ΑμεΑ, Ήφαιστου.