Ελλάδα

«Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων» - H έκθεση φωτογραφιών του Robert McCabe στο Μουσείο Ακρόπολης

«Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων» - H έκθεση φωτογραφιών του Robert McCabe στο Μουσείο Ακρόπολης Φωτογραφία: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Μουσείο της Ακρόπολης ως τις 8 Σεπτεμβρίου

Μία μοναδική αναδρομή στην «ελληνική περίοδο» του Robert McCabe, με περίπου 100 φωτογραφίες φιλοξενείται στο μουσείο της Ακρόπολης στην έκθεση με τον τίτλο «Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων».

Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδειχθεί η αυθεντικότητα, ο πολιτισμός, η ιστορία, η ομορφιά και οι άνθρωποι στην καθημερινότητα της μεταπολεμικής Ελλάδας μέσα από τη ματιά του Αμερικανού καλλιτέχνη, όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του Μουσείου Ακρόπολης.

ekthesi2_27b0b.jpg

Η έκθεση φιλοξενείται στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης.  Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκα και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη που μεταξύ άλλων δήλωσε πως «με την αισθητική ποιότητα και τον ρεαλισμό τους, οι φωτογραφίες του Robert McCabe προσφέρουν μια ξεχωριστή, πολύτιμη και σπάνια ματιά στη μεταπολεμική Ελλάδα. Καταγράφουν και αποθανατίζουν τον χαρακτήρα, το βλέμμα, τις προσδοκίες ενός λαού που αναδύεται από το σκοτάδι των συγκρούσεων. Αναδεικνύουν τους ανθρώπους, την καθημερινότητά τους, τον πολιτισμό, την ιστορία, την ομορφιά της χώρας μας».

ekthesi1_bd654.jpg

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, υπογράμμισε πως «οι φωτογραφίες του Robert McCabe είναι η σύλληψη και η αποτύπωση της ουσίας, μαυρόασπρη ή έγχρωμη, ενός ερωτευμένου νεαρού που περαστικός για ταξίδια μακρινά ζωής και γνώσης αιχμαλωτίστηκε στη μαγεία της ‘Καλυψούς', μιας χώρας που ονομάζεται Ελλάδα και που με τη σειρά του αιχμαλώτιζε κομμάτια από την ψυχή της, αρχαία και σύγχρονα».

Η είσοδος στην έκθεση «Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων» είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ απαραίτητη είναι η έκδοση εισιτηρίου ελεύθερης εισόδου από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου.

Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσση έκδοση σε ελληνικά και αγγλικά, που θα διατίθεται σύντομα στο Πωλητήριο του Μουσείου.

NETWORK