Ελλάδα

Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που παραβίασε STOP στο τροχαίο που ενεπλάκη ο Γιάννης Ξανθόπουλος

Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που παραβίασε STOP στο τροχαίο που ενεπλάκη ο Γιάννης Ξανθόπουλος
Αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή, οι Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στο αυτοκίνητο που παραβίασε το stop.

Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του αυτοκίνητου που παραβίασε το stop στη λεωφόρο Δεκελείας στο Μενίδι, λίγο πριν ο Γιάννης Ξανθόπουλος εμπλακεί σε τροχαίο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 19χρονου. Ειδικότερα, αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή, οι Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στο αυτοκίνητο που παραβίασε το stop και ο τραγουδιστής στην προσπάθειά του να το αποφύγει, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κι έπεσε πάνω στο όχημα που επέβαιναν οι δύο νεαροί ηλικίας 19 και 20 ετών.

Από τα βίντεο που συνέλεξαν οι Αρχές από την περιοχή, αναφέρεται πως εντοπίστηκε το όχημα και διακρίνεται μετά το τρακάρισμα ο οδηγός του, ένας ηλικιωμένος άνδρας, να βγαίνει από αυτό και λίγο μετά να ξαναμπαίνει στο αυτοκίνητο και να φεύγει.

Όπως μεταφέρουν οι πληροφορίες, λόγω του ότι έχει περάσει το αυτόφωρο, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η σύλληψη του και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες εγκατάλειψης και πρόκλησης τροχαίου. Μάλιστα εικάζεται πως δεν ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο εκείνο το βράδυ, αλλά είχε και συνοδηγό.

"Φταίει και παραφταίει ο τραγουδιστής"

Μιλώντας για τον χαμό του παιδιού του, ο πατέρας του 19χρονου είπε πως "δεν υπάρχει πιο άδικο από το να φύγει ένας τίμιος άνθρωπος, να πάει πέντε ώρες στη δουλειά του και να φύγει έτσι. Δεν διαχειρίζεται… Χάλια, χαπάκια, διάφορα… Απλώς στη δουλειά τους πήγανε όπως πάντα, πολύ καλά παιδιά, στον δικό τους δρόμο" και πρόσθεσε:

"Και με όσους μιλήσεις για τα παιδιά, μόνο τα καλύτερα λένε. Έχω μάθει ότι φταίει ο τραγουδιστής, τι σκ...τά είναι αυτός. Τέλος πάντων, με συγχωρείς για τη φράση. Όχι φταίει… Παρά φταίει! Γρήγορα, με ταχύτητα. Χωρίς φρένα, έπεσε και έφαγε σχεδόν δύο ζωές. Όχι μία. Και τους υπόλοιπους που έχει πίσω, τα τραύματα που μας έχει αφήσει. 19 χρονών, σε δύο μήνες θα πήγαινε στα 20".

"Πώς δεν είχε όνειρα… Δεν είχε όνειρα ένα παιδί 19 χρονών; Όπως είναι κι όπως το έχουμε μάθει η οικογένεια, να είναι αξιοπρεπής και ζωντανός, να έχει παρέες και φίλους, να είναι σεβαστικός. Και με το όριο της ζωής και με το όριο της πράξης και της πολιτείας", είπε σε άλλο σημείο ο πατέρας του 19χρονου και ξεκαθάρισε πως θα κινηθεί νομικά κατά του τραγουδιστή: "Βέβαια θα κινηθούμε νομικά. Δεν έφαγαν έναν άνθρωπο; Και για τα σκυλιά κινούνται νομικά. Θέλουμε να πάρουν την τιμωρία τους, αυτό που τους αξίζει".