Ελλάδα

Γκάζι: Άφαντος ο Αλβανός πιστολέρο από τη συμπλοκή με την παρέα Κρητικών - Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ

Γκάζι: Άφαντος ο Αλβανός πιστολέρο από τη συμπλοκή με την παρέα Κρητικών - Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ Φωτογραφία: Intime
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 37χρονου Αλβανού, ο οποίος πυροβόλησε κατά των τριών Κρητικών που είχαν βρεθεί στο Γκάζι για να διασκεδάσουν. Η ΕΛΑΣ κατέληξε σε δύο σενάρια για το πού τελικά μπορεί να βρίσκεται ο Αλβανός πιστολέρο.

Άφαντος παραμένει ο Αλβανός πιστολέρο που πυροβόλησε κατά των τριών Κρητικών στο Γκάζι, με την ΕΛΑΣ να εκτιμά ως πολύ πιθανό το περιβάλλον του δράστη να τον βοήθησε, προκειμένου να διαφύγει στο εξωτερικό. Επίσης, τα επικρατέστερα σενάρια θέλουν τον 37χρονο να βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Εύβοια ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει διαφύγει στην Τουρκία.

Ο 37χρονος ήταν αρχηγός σκληρής συμμορίας στην Αλβανία, με συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικα, καζίνο και τράπεζες. Το 2012 είχε συλληφθεί, ύστερα από ένοπλη ληστεία, κατά την οποία είχε πυροβολήσει με Καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών. Τότε, κρυβόταν σε ένα σπίτι φίλου του και συνελήφθη, καθώς εκείνο που τον πρόδωσε ήταν ότι μετά τους πυροβολισμούς, είχαν βγάλει τις κουκούλες full face και έτσι έγιναν αντιληπτοί από τις κάμερες ασφαλείας.

Το 2013 ο Αλβανός πιστολέρο καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης. Κρατήθηκε στις φυλακές του Φιέρ και το 2020 αποφυλακίστηκε πρόωρα, με την απελευθέρωσή του να δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση στην Αλβανία, καθώς είχαν κατηγορηθεί 18 σωφρονιστικοί υπάλληλοι πως του έδιναν μεροκάματο και τον είχαν βοηθήσει κατά την αποφυλάκισή του.

Τους τελευταίους μήνες ο Αλβανός πιστολέρο είχε έρθει στην Ελλάδα, όπου εντάχτηκε σε μία ομάδα όπου ήταν και ένας συγγενής του, στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Εκεί σύχναζε σε ένα κατάστημα. Ο συγγενής του δράστη που άνηκε στην συγκεκριμένη ομάδα είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για κλοπές και πυροβολισμούς.