Ελλάδα

Σεσημασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα ο «δράκος των Εξαρχείων» - Επιτέθηκε σε 4 γυναίκες σε 72 ώρες

Σεσημασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα ο «δράκος των Εξαρχείων» - Επιτέθηκε σε 4 γυναίκες σε 72 ώρες Φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Συνελήφθη ο «δράκος των Εξαρχείων» στην πλατεία Κάνιγγος. Ήταν γνώριμος στης Αρχές ο 23χρονος Σύρος.

Χειροπέδες πέρασε η ΕΛ.ΑΣ. στον «δράκο» των Εξαρχείων που έσπειρε τον τρόμο με τέσσερις επιθέσεις σε γυναίκες μέρα σε λίγες ώρες.

Σύμφωνα πληροφορίες, ο συλληφθείς είχε μπει φυλακή στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά. Ο Σύρος προφυλακίστηκε στις 10 Αυγούστου 2022, ωστόσο δεν πρόλαβε να δικαστεί και αποφυλακίστηκε έπειτα από 12 μήνες, στις 11/08/2023.

Σύμφωνα με αναφορές, ο 23χρονος έπεσε στα χέρια της ΕΛΑΣ στην πλατεία Κάνιγγος. 

Αυτόπτης μάρτυρας σε απόπειρα του «δράκου των Εξαρχείων»

Το χρονικό της δράσης του

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πρώτη επίθεση του «Δράκου των Εξαρχείων» σημειώθηκε το μεσημέρι της 18ης Νοεμβρίου, όταν άγνωστος άνδρας επιτέθηκε σε μια 13χρονη στην οδό Βαλτετσίου.

Συγκεκριμένα όπως κατήγγειλε η ανήλικη, ο άγνωστος την έριξε κάτω και προσπάθησε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της αλλά εκείνη αντιστάθηκε και έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Δύο μέρες αργότερα και συγκεκριμένα χθες (20/11) ο άγνωστος πραγματοποίησε δύο επιθέσεις σε διάστημα λίγης ώρας.

Σύμφωνα με την καταγγελία μιας 29χρονης, στις 7:15 το πρωί και ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Νικηταρά ο άγνωστος της επιτέθηκε από πίσω, την ακινητοποίησε και προέβη σε γενετήσιες πράξεις τις οποίες δεν ολοκλήρωσε καθώς το σημείο προσήλθαν κάτοικοι και διερχόμενοι πολίτες με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Δέκα λεπτά αργότερα επιτέθηκε σε μια 27χρονη στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, αλλά η 27χρονη αντιστάθηκε και έβαλε τις φωνές και έτσι ο δράστης αποχώρησε τρέχοντας.

Και άλλη επίθεση σε γυναίκα γιατρό μέσα σε πολυκατοίκια

Σε νέο βίντεο ντοκουμέντο, φαίνεται ο άντρας, που φοράει την ίδια βερμούδα όπως είχαν περιγράψει τα θύματά του αλλά διαφορετικό μπουφάν, βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και περιφέρεται.

Παραδίπλα φαίνεται να περπατάει μια γυναίκα γιατρός και λίγο αργότερα ο άνδρας επιτίθεται στην γυναίκα και προσπαθεί να την ακινητοποιήσει μπροστά στο ασανσέρ.

Εκείνη αμέσως αντιδρά και βάζει τις φωνές.

Ευτυχώς και για καλή της τύχη, ένας συνάδελφος της άκουσε τις φωνές της και άρχισε να κυνηγά τον δράστη, αλλά δυστυχώς εκείνος ξέφυγε για ακόμη μια φορά.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν την πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση του «Δράκου των Εξαρχείων».