Ελλάδα

Κούγιας για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών: «Εφεύρεση η εγκληματική οργάνωση, τα αδικήματα δεν προκύπτουν»

Κούγιας για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών: «Εφεύρεση η εγκληματική οργάνωση, τα αδικήματα δεν προκύπτουν»
Σε δήλωση μετά την απολογία του 44χρονου εμβρυολόγου, τον οποίο εκπροσωπεί στην υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά, προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε ότι οι βασικές κατηγορίες στην υπόθεση δεν προκύπτουν από πουθενά, ενώ για τον πελάτη του είπε πως δεν είχε λόγο να κάνει τα εγκλήματα που του καταλογίζονται.

«Αποκορύφωμα των κατηγοριών είναι το εμπόριο ανθρώπων. Ο πελάτης μου δεν γνωρίζει σχεδόν καμία από τις κοπέλες που εμφανίζονται ως θύματα. Οι ίδιες οι φερόμενες ως θύματα υπερασπίζουν τους κατηγορούμενους. Έχουμε δύο κακουργήματα τα οποία δεν προκύπτουν από πουθενά», δήλωσε ο κ. Κούγιας για τις βασικές κατηγορίες.

«Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν έχει βρεθεί ούτε ευρώ σε κανέναν λογαριασμό. Ο πελάτης μου είναι ένας υπάλληλος σε μια κλινική, ακριβοπληρωμένος, έχει μια εύπορη οικογένεια, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο».

«Έχουμε καταθέσει ένα πολύ αναλυτικό υπόμνημα. Δεν λάμβανε ο πελάτης μου τα ωάρια, αυτός τα πολλαπλασίαζε στο εργαστήριο», είπε ακόμα ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο κ. Κούγιας είπε ακόμα πως ελπίζει να μην προφυλακιστεί κανείς από τους κατηγορούμενους και πως το δικαστικό συμβούλιο αργότερα θα κρίνει αν τυχόν οι κατηγορίες μετατραπούν σε πλημμεληματικές.

{https://www.youtube.com/watch?v=ySYN0dOHkvg&ab_channel=zarpanews}