Ελλάδα

Κολωνός: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο 38χρονος πέφτει στο έδαφος από πυρά αστυνομικού

Κολωνός: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο 38χρονος πέφτει στο έδαφος από πυρά αστυνομικού
Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε σήμερα τον Κολωνό ύστερα από απόπειρα ληστείας. Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο ελάχιστα λεπτά μετά την καταδίωξη, στο οποίο φαίνεται ο δράστης αιμόφυρτος στο έδαφος μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε.

Ο 38χρονος αλβανικής υπηκοότητας άνδρας, το πρωί της Τρίτης λήστεψε τράπεζα στην περιοχή του Κολωνού.

Ωστόσο, εκείνη την ώρα βρισκόταν στο υποκατάστημα ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος έκανε ανάληψη από το ΑΤΜ της τράπεζας.

Όταν ο αστυνομικός αντιλήφθηκε τη ληστεία, έκανε σήμα σε έναν μοτοσικλετιστή που περνούσε από το σημείο να σταματήσει και χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα κυνήγησε τον 38χρονο.

Βίντεο ντοκουμέντο

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο εκτός υπηρεσίας αστυνομικός, ειδοποίησε τους συναδέρφους του ενημερώνοντάς τους για το πού κινείται ο δράστης.

Τελικά, στη διασταύρωση της Λένορμαν με την Παλαμιδίου, ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης με μία ομάδα ΔΙΑΣ, προσπάθησαν να περικυκλώσουν τον 38 και τότε, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δράστης κινήθηκε με μαχαίρι απειλητικά προς το μέρος τους.

Τότε, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ένας από τους αστυνομικούς έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου και τον πυροβόλησε δύο φορές στην κοιλιακή χώρα.

Σημειώνεται πως ο δράστης είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, ενώ είχε νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική.

Η επιχείρηση της αστυνομίας με τη σύλληψη του δράστη έχουν καταγραφεί από κάμερες καταστημάτων και οδικής κυκλοφορίας.