Επιχειρήσεις

Eurobank: Λίγο πριν τη πώληση 950 ακινήτων - Άμεσα η επιλογή του αγοραστή

Eurobank: Λίγο πριν τη πώληση 950 ακινήτων - Άμεσα η επιλογή του αγοραστή
Η Eurobank αναμένεται να πουλήσει 950 ακίνητα και μέσα στον Αύγουστο πρόκειται να δεχθεί δεσμευτικές προσφορές και αμέσως μετά να επιλέξει τον αγοραστή.

Η ανάγκη μείωσης του στοκ των ακινήτων για τις ελληνικές τράπεζες είναι επιτακτική καθώς αποτελεί δέσμευσή τους προς τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) και η πρόοδος ελέγχεται ανά τρίμηνο με βάση τους στόχους που έχουν υποβάλει -έως το τέλος του 2021- στην εποπτική αρχή της Φρανκφούρτης.

Το πακέτο με την επωνυμία «Star» αποτελείται από 670 residential ακίνητα, δηλαδή από κατοικίες, οικόπεδα κ.ά. Η λογιστική αξία τους ανέρχεται σε 23-24 εκατ. ευρώ και η πλειοψηφία των τεμαχίων βρίσκεται στην επαρχία, ακολουθεί η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η νησιωτική Ελλάδα.

Το «μικρότερο» σε τεμάχια αλλά μεγαλύτερης αξίας πακέτο, υπό τον τίτλο «Opus», αποτελείται από 280 commercial ακίνητα (βιομηχανικά, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες κ.ά.), η λογιστική αξία των οποίων ανέρχεται στα 85 εκατ. ευρώ. Η πλειοψηφία τους βρίσκεται στην Αττική, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες περιφέρειες της χωράς.

Με πληροφορίες από euro2day

NETWORK