Αθλητισμός

Καραλής: «Μαμά ρίξε ξεμάτιασμα» - Με καρδιοχτύπι στον τελικό του Ευρωπαϊκού

Καραλής: «Μαμά ρίξε ξεμάτιασμα» - Με καρδιοχτύπι στον τελικό του Ευρωπαϊκού Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Εμμανουήλ Καραλής δυσκολεύτηκε στην αρχή του προκριματικού, αλλά βρήκε ρυθμό και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Τετάρτης.

Ο Εμμανουήλ Καραλής βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στον προκριματικό του επί κοντώ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Ρώμη, αλλά έβγαλε τον καλό εαυτό του την κρίσιμη στιγμή.

Ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου χρειάστηκε τρίτη προσπάθεια για να περάσει τα 5,45 μ., το ύψος στο οποίο ξεκίνησε και κινδύνευσε να ακυρωθεί. Ωστόσο, στο τρίτο άλμα τα κατάφερε και μετά με την πρώτη «πέταξε» πάνω από τα 5,60 μ. και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό της Τετάρτης.

Μετά τον αγώνα, εξήγησε ότι οι καιρικές συνθήκες τον δυσκόλεψαν, αλλά δήλωσε ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του στον τελικό, έχοντας στο νου του το πανελλήνιο ρεκόρ. Για καλό και για κακό, έστειλε ένα μήνυμα και στη μητέρα του: «Μαμά, ρίξε ένα ξεμάτιασμα», είπε κοιτώντας την κάμερα της ΕΡΤ.

«Σήμερα ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες στους οποίους έχω μετάσχει φέτος», είπε αναφερόμενος στον αέρα και τη βροχή, ενώ εξήγησε ότι «γύρισε» το πόδι του. «Έχουμε μέχρι την Τετάρτη να το φτιάξουμε, πιστεύω θα είμαι καλά», πρόσθεσε.

«Όποτε αγωνίζομαι με την εθνική, δεν ξέρω πώς γίνεται, μου ανεβαίνει η… λίμπιντο, δεν ξέρω, δεν αισθάνομαι πόνο, άγχος, μόνο θετική ενέργεια και το άλμα βγαίνει μόνο του», συνέχισε, αναφερόμενος στην άνεση με την οποία πέρασε τα 5,60 μέτρα.

Όσο για τον τελικό, δήλωσε ότι θέλει να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ και διαβεβαίωσε ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του.