Πολιτική

Μητσοτάκης για ΑΣΕΠ: Επιταχύνονται οι διαδικασίες προσλήψεων

Μητσοτάκης για ΑΣΕΠ: Επιταχύνονται οι διαδικασίες προσλήψεων
Στόχος η ψηφιοποίηση των διαδικασιών που ακολουθούνται σήμερα, με σκοπό τον ταχύτερο έλεγχο των αιτήσεων του ΑΣΕΠ.

Οι προτάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών που προβλέπονται για τις νέες αιτήσεις που εξετάζονται από το ΑΣΕΠ, τις οποίες παρουσίασαν ο υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος και η υφυπουργός Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων στον δημόσιο τομέα.

Συζητήθηκε η ψηφιοποίηση των διαδικασιών που ακολουθούνται σήμερα, με σκοπό τον ταχύτερο έλεγχο των αιτήσεων μέσω της άντλησης δεδομένων από υπηρεσίες όπως το Ptyxia.gov.gr και το Taxisnet.
Όπως επισημαίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον τρόπο αυτόν, τα πιστοποιημένα προσόντα των υποψηφίων θα επικαιροποιούνται άμεσα, περιορίζοντας έτσι τους ελέγχους που γίνονται από το ΑΣΕΠ και συμβάλλοντας στη μείωση του χρόνου εξέτασης των αιτήσεων.

Συζητήθηκε επίσης η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας του ΑΣΕΠ με κρατικούς φορείς που εμπλέκονται στις διαδικασίες πρόσληψης στον δημόσιο τομέα, ώστε να αντιμετωπιστούν περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια που σήμερα καθυστερούν την πλήρωση θέσεων και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το κύρος του ΑΣΕΠ.

Στην σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Επικρατείας Μάκης Βορίδης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργος Μυλωνάκης και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής.