Πολιτική

Αυτοί εκλέγονται ευρωβουλευτές με την Ελληνική Λύση

Αυτοί εκλέγονται ευρωβουλευτές με την Ελληνική Λύση
Μετά την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024, αυτά είναι τα πρόσωπα της Ελληνικής Λύσης που εκλέγονται στο ευρωκοινοβούλιο.

Το ενδιαφέρον στα κόμματα μετά την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024 εστιάζεται στα πρόσωπα που εκλέγονται και θα αποτελέσουν τους νέους ευρωβουλευτές.

Ευρωεκλογές 2024: Δεύτερο ευρωβουλευτή εκλέγει η Ελληνική Λύση 

euroekloges 2024 elliniki lysi eklegontai cbfaa

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Ελληνική Λύση κερδίζει μια ακόμη έδρα, αυξάνοντας τη δύναμη της στο ευρωκοινοβούλιο έχοντας εφεξής 2 εκπροσώπους. Πρώτος είναι ο νυν ευρωβουλευτής Εμμανουήλ Φράγκος και το νέο πρόσωπο που τους εκπροσωπεί στις Βρυξέλλες είναι η Γαλατώ Αλεξανδράκη.

Εμμανουήλ Φράγκος

fragos f3df2

Ο Φράγκος Εμμανουήλ γεννήθηκε στην Χίο στις 27/06/1993. Σπούδασε Κτηνιατρική στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εξελέγη ευρωβουλευτής τον Ιούλιο του 2019, αντικαθιστώντας τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα παραδώσει την έδρα του για να διεκδικήσει έδρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Κατά την κοινοβουλευτική του θητεία είναι μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου (INTA), της Επιτροπής Αναφορών (PETI) και της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή CARIFORUM-EΕ, ενώ είναι Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI) και της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.