Πολιτική

Κουτσούμπας: Ο λαϊκός κόσμος εξοργίζεται όταν βλέπει αυτό τον καβγά των εκατομμυριούχων

Κουτσούμπας: Ο λαϊκός κόσμος εξοργίζεται όταν βλέπει αυτό τον καβγά των εκατομμυριούχων Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στο πλευρό του ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην τελευταία ομιλία του πριν από τις ευρωεκλογές 2024.

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Μαλεσίνας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είχε στο πλευρό του τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στην τελευταία ομιλία της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές 2024.

«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που στα σίγουρα θα την βρει κανείς εκεί που την έριξε. Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν “παρκάρεται” μέχρι τις επόμενες κάλπες, μέχρι το μακρινό 2027, όπως λένε όλοι οι άλλοι για να εκβιάσουν τον λαό ότι μέχρι τότε, που θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές, δεν θα έχει άλλη ευκαιρία… Αυτά λέει ο Κασσελάκης και ομολογεί ότι το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζει στο λαό είναι να ψηφίζει στις εκλογές… Και προφανώς, μέχρι τότε, ο μόνος ρόλος που του αναγνωρίζει είναι να κάθεται και να τον παρακολουθεί να μιλάει όλη την ώρα για τον εαυτό του, τα πλούτη του και για τις εμπειρίες του, όπως έκανε και χθες στο Σύνταγμα», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Έχει μπερδέψει τις εκλογές με το σλόγκαν live your myth in Greece». Βλέπουν τον λαό, τη νεολαία, μονάχα σαν “κουκιά”, παθητικούς χειροκροτητές και ανήμπορους να παρέμβουν και να καθορίσουν τις εξελίξεις, συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη για την κόντρα τους σχετικά με το πόθεν έσχες. «Εξοργίζεται ο λαϊκός κόσμος αυτής της χώρας όταν βλέπει αυτό τον καβγά των εκατομμυριούχων για τις καταθέσεις τους, τις μετοχές τους, τα ακίνητά τους. Ο χλιδάτος τρόπος που ζουν δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα του λαού και ούτε νοιάζονται για αυτόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτό, συνέχισε, είναι μια πρόκληση. «Τη στιγμή που ο κάθε πολίτης καλείται να πληρώσει το ρεύμα μέχρι και 70% ακριβότερα, αυτοί να κάνουν πασαρέλα μπροστά του με τα εκατομμύρια, με τη χλιδή τους και την πολυτέλειά τους οι πολιτικοί εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων», επεσήμανε.

Παράλληλα κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα ότι «έχουν βάλει την υπογραφή τους στα μνημόνια, στους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους και στους πολεμικούς σχεδιασμούς» σημειώνοντας «ναι, δεν είμαστε ίδιοι».

Δημήτρης Κουτσούμπας: Σα δεν ντρέπονται

«Σαν δεν ντρέπονται» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στην γενοκτονία «που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας στην Παλαιστίνη, από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, με τη στήριξη της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης και το άλλοθι από τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, του “ανήκομεν εις την Δύσιν” όπως είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

«Έτριξαν τα κόκαλα χιλιάδων αγωνιστών που έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα ενάντια σε όλα αυτά που πρεσβεύει σήμερα ο Αμερικανοθρεμένος κ. Κασελλάκης. Σαν δεν ντρέπονται…», πρόσθεσε.

«Δεν είστε μόνοι σας και το ξέρετε» είπε προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. «Αυτόν τον αγώνα τον δίνετε μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, τους φορείς του λαϊκού κινήματος σε όλη τη χώρα που σας συμπαραστέκονται», συνέχισε.

«Έγκλημα σε βάρος του λαού», χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν με τη ΛΑΡΚΟ, αποδίδοντας ευθύνες στην ΕΕ, την τωρινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Είναι έγκλημα αυτό που έχει συμβεί διαχρονικά στην ΛΑΡΚΟ και που τώρα προσπαθούν να ολοκληρώσουν το έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, των οικογενειών τους, των επαγγελματιών που ζουν από τη ΛΑΡΚΟ, των ίδιων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας», επεσήμανε.

Ακόμα, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν τη μάχη έως την τελευταία ώρα, αναφέροντας ότι «μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη έκπληξη. Να τους αιφνιδιάσουμε. Για να είναι οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, ο λαός της Λοκρίδας και της Φθιώτιδας, όλος ο ελληνικός λαός, πιο δυνατός μπροστά σε όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

{https://www.youtube.com/watch?v=cz7tIDyk1m8}