Πολιτική

Χαρίτσης για συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες: Άνθρακες ο θησαυρός, στάχτη στα μάτια τα μέτρα

eurokinissi eurokinissi
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό με αφορμή τα μέτρα που ανακοίνωσε για τη στήριξη των αγροτών, άσκησε ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης δεν αντιμετωπίζουν σε καμία περίπτωση το σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και δεν διασφαλίζουν την βιωσιμότητα της ελληνικής γεωργίας», τόνισε, προσθέτοντας πως «περιορίστηκε μάλιστα στους δύο μόνο συντελεστές του κόστους παραγωγής στο πετρέλαιο και στο ρεύμα και αγνόησε όλα τα άλλα αιτήματα των αγροτών».

«Εδέησε ο κ. Μητσοτάκης να συναντήσει τους αγρότες. Άνθρακες ο θησαυρός. Αποδεικνύεται η αποσπασπασματική αντιμετώπιση της κυβέρνησης για να κατευνάσει τις αντιδράσεις», επισήμανε και και χαρακτήρισε δίκαιες τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

«Πολύ κακό για το τίποτα από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Προσωρινά μπαλώματα και στάχτη στα μάτια ενδεικτικά της απουσίας ενός στοιχειώδους σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης», συνέχισε για το θέμα προσθέτοντας πως η λογική της κυβέρνησης είναι «δίνουμε ένα τυράκι για να εκτονωθεί η κατάσταση, να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, και να κρύψουμε τα πραγματικά προβλήματα κάτω από το χαλί».

Απόπειρα κυβερνητικής συγκάλυψης για τα Τέμπη

Ο κ. Χαρίτσης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών, υποστηρίζοντας ότι «αυτό που φάνηκε με το ‘καλημέρα’ και επιβεβαιώνεται συνεχώς με τις καταθέσεις των μαρτύρων, είναι η εργώδης προσπάθεια συγκάλυψης από πλευράς κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά τα αίτια του δυστυχήματος».

«Η απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για σύσταση Εξεταστικής αντί Προανακριτικής Επιτροπής. Ο αποκλεισμός κρίσιμων μαρτύρων και παράλληλα η εξέταση μαρτύρων που δεν έχουν να εισφέρουν τίποτα απολύτως στη διαδικασία. Το γεγονός ότι έχουν εξεταστεί Υπουργοί τριών δεκαετιών και μόλις σήμερα, μετά από 3 μήνες ήρθε ο κ. Καραμανλής», υπογράμμισε παράλληλα.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε στέλνοντας μήνυμα σε όσους «επιχειρούν τη συγκάλυψη», λέγοντας πως «ό,τι και να κάνουν, όσες μεθοδεύσεις και αν χρησιμοποιήσουν, όσες προσπάθειες συσκότισης κι αν επιχειρήσουν, σε όση χυδαιότητα κι αν καταφύγουν όπως πράττει το προεδρίο της εξεταστικής, τελικά η αλήθεια θα λάμψει. Το ζητάνε οι οικογένειες των θυμάτων. Το ζητάει η ελληνική κοινωνία».