Πολιτική

Να προλάβει τα τρακτέρ στην Αθήνα θέλει ο Μητσοτάκης, συνάντηση τη Δευτέρα με αγρότες

Να προλάβει τα τρακτέρ στην Αθήνα θέλει ο Μητσοτάκης, συνάντηση τη Δευτέρα με αγρότες
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των αγροτών την προσεχή Δευτέρα, προανήγγειλε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Η κυβέρνηση θέλοντας να προλάβει την κάθοδο των αγροτών με τα τρακτέρ στην Αθήνα και την εν γένει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, «έκλεισε» ραντεβού μαζί τους για τη προσεχή Δευτέρα.

«Ο πρωθυπουργός προφανώς, όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει, την Δευτέρα», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

«Από και και πέρα, περιμένουμε να ενημερωθούμε ποιούς θα συναντήσει και ποιούς θα εκπροσωπούν αυτοί που θα συναντήσει», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς εάν παραμένει ως προϋπόθεση για διάλογο την Δευτέρα το να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός το είπε ξεκάθαρα: «Ανοιχτοί δρόμοι σημαίνει συνέχιση του διαλόγου».

Πρόσθεσε εξάλλου ότι «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να φτάσουμε σε ένα σημείο να εμποδίζονται οι πολίτες από την ελεύθερη διέλευσή τους», ενώ σχολίασε πως «ότι υπάρχει όλη η καλή διάθεση, η οποία προκύπτει με πράξεις από τη πλευρά της κυβέρνησης, να ακούσουμε τους αγρότες».

«Έχουμε μιλήσει ξεκάθαρα για τα δημοσιονομικά περιθώρια τα οποία εξαντλήθηκαν σε αυτό το επίπεδο, όμως υπάρχουν πολύ σοβαρά άλλα ζητήματα, όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις, ο τρόπος καταβολής για τρίτη φορά της επιστροφής για το αγροτικό πετρέλαιο, ζητήματα που έχουν κάνει με την ΚΑΠ», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η εξαγγελθείσα επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο να γίνει πριν το τέλος της περιόδου.

«Πολλά από τα οποία περιγράφονται στο συγκεκριμένο ψήφισμα έχουν υλοποιηθεί είτε εν μέρει, είτε συνολικά. Δηλαδή έχουμε μειώσει τον ΦΠΑ και στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές. Πολύ σημαντικό είναι το ζήτημα του ΕΦΚ στο πετρέλαιο. Εξετάζουμε τον τρόπο που θα δοθεί. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι αγρότες θέλουν να γίνει με έναν τρόπο, όχι στο τέλος της περιόδου, αυτό είναι κάτι που θα το δει και το αρμόδιο υπουργείο, δεν μπορώ να σας πω κάτι περισσότερο», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.