Πολιτική

Φάμελλος: «Ιδού η Ρόδος, κ. Μητσοτάκη»

Φάμελλος: «Ιδού η Ρόδος, κ. Μητσοτάκη»
Περιοδεία στην πυρόπληκτη Ρόδο και επίσκεψη στην παραλία της Αγίας Μαρίνας πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος επισήμανε την παραβίαση των κανόνων δικαίου και της νομοθεσίας από τις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται ξαπλώστρες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φάμελλος ανέφερε σε δήλωσή του: «Εδώ διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν σε λειτουργία εγκαταστάσεις και δραστηριότητες, για τις οποίες μας ενημέρωσαν ότι λειτουργούν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, με κατάληψη δημόσιου χώρου, με παραβίαση της νομοθεσίας περί αυθαιρέτων και όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί πρόσφατα με παραβιάσεις των όρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας. Οι ξαπλώστρες και τα τραπέζια μέσα στη θάλασσα λειτουργούν κανονικά.

Όπως μας ενημέρωσαν στην επίσκεψη μας στη Ρόδο, το Εργατικό Κέντρο αλλά και κοινωνικοί φορείς και πρωτοβουλίες, η Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας, και συνολικά η Πολιτεία, δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και υπάρχει πολλαπλή παραβίαση των κανόνων δικαίου και της νομοθεσίας».

Ακολούθως απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας: «Νομίζω ότι μπορεί ο κ. Γεωργιάδης αλλά και ο κ. Μητσοτάκης να έρθουν να διαπιστώσουν τι σημαίνει προστασία του υγιούς ανταγωνισμού, του δημόσιου χώρου, της εργασίας και του περιβάλλοντος. Ιδού η Ρόδος, κ. Μητσοτάκη! Εμείς ήρθαμε και είδαμε ότι δυστυχώς όλα αυτά τα οποία καταγγέλθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες στα μέσα ενημέρωσης ισχύουν και σήμερα και λειτουργούν».