Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Δεν βγαίνουμε από την καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου

INTIME INTIME
Παράταση φαίνεται ότι θα πάρει και το δεύτερο lockdown  που ξεκίνησε πριν από περίπου 10 μέρες σε όλη την Επικράτεια. Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, τα στοιχεία δεν είναι τέτοια που να αφήνουν περιθώριο για να βγούμε από την καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές τα στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας δεν αφήνουν ανοιχτή την πιθανότητα άρσης του lockdown στις 30 Νοεμβρίου, συνεπώς, οδεύουμε ολοταχώς προς παράταση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, σε λίγες μέρες θα φανεί η καμπύλη της πορείας του κορονοϊού, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν φταίει σε καμία περίπτωση ο τουρισμός αφού οι εκτιμήσεις των ειδικών λένε ότι ο τουρισμός δεν έφερε το δεύτερο κύμα του κορονοϊού σε καμία περίπτωση.

Παράλληλα, εκτιμούν ότι τα μέτρα δεν άργησαν και σε όλη την Ευρώπη.  Τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν ίδια  και στην χώρα μας ακολουθήθηκαν πρακτικές που εφαρμόστηκαν και σε άλλες ευρωπαικές χώρες.  Παράλληλα, τα ίδια στοιχεία θέλουν την χώρα μας να είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Επιπλέον, τονίζουν πως ανάλογα με τα στοιχεία ανόδου και σταθεροποίησης που εμφανίζονταν στα κρούσματα τα  λαμβάνονταν μέτρα λίγο - λίγο, ακολουθώντας τις αποφάσεις και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Ακολούθως όμως, ξαφνικά υπήρξε μία απότομη έξαρση του ιού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η κατάσταση  που θα ακολουθήσει  στη Θεσσαλονική είναι αυτή που είχαν προειδοποιήσει από καιρό, καθώς εκεί υπήρξε πρόβλημα με την νυχτερινή διασκέδαση και τα πάρτυ.

Έτσι, πάει προς τα πίσω ...η κουβέντα για το άνοιγμα των καταστημάτων και της εστίασης ενόψει και των Χριστουγέννων. Πλέον, οι υγειονομικές αρχές και η κυβέρνηση αναμένουν την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, ώστε η παράταση που θα δοθεί στο lockdown να είναι μικρή και να μην υπάρξει ορατός κίνδυνος για να χαθούν τα Χριστούγεννα.