«Φαν» των μιούζικαλ ο Κουτσούμπας, η Greek Mafia που σπέρνει τρόμο, τα κλειστά χαρτιά Δένδια και τα δώρα των ZARA

«Φαν» των μιούζικαλ ο Κουτσούμπας, η Greek Mafia που σπέρνει τρόμο, τα κλειστά χαρτιά Δένδια και τα δώρα των ZARA

Ο Κουτσούμπας και η όπερα

Στο Piεdra Opera Bar Restaurant πλησίον του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Πληροφοριοδότης της στήλης μας ενημέρωσε πως ο κ. Κουτσούμπας συνοδευόταν από καλλιτεχνική παρέα, μεταξύ των οποίων και γνωστή σοπράνο που δεν δίστασε να πάρει και το μικρόφωνο.

Το Piεdra Opera Bar Restaurant δημιουργήθηκε από τον αρχιτέκτονα και λάτρη της όπερας Μιχάλη Σπαρτιώτη, ο οποίος στρατολόγησε τενόρους και σοπράνο για να ταξιδεύουν τους θαμώνες του εστιατορίου στην κλασική μουσική. Πάντως, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εκτός από γνωστές άριες, κλασικά κομμάτια από διάσημα μιούζικαλ, τραγούδια του Σινάτρα και του Έλβις, άκουσε και γνωστά ελληνικά τραγούδια εκτελεσμένα σε λυρικό ύφος, με την σοπράνο Λαμπρινή Καρτάλις να του κάνει και προσωπική αφιέρωση.

Ο «Ζαμπόν» και ο νέος κύκλος αίματος

Η πρωτοφανής για τα ελληνικά χρόνια μαφιόζικη εκτέλεση αρχηγικού στελέχους της Greek Mafia, Β. Ζ, με περισσότερες από 81(!!!) σφαίρες στο Νέο Κόσμο δεν έσκασε ως κεραυνός εν αιθρία στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος.

Άπαντες γνώριζαν πως ο «Ζαμπόν», ο οποίος διατηρούσε στενές σχέσεις με τμήμα του ελληνικού επιχειρείν, είχε «συμβόλαιο θανάτου» στο κεφάλι του ήδη από το 2018, όταν και γλίτωσε με βαριά τραύματα από επίθεση πάλι με καλάσνικοφ - που μετά την Τρίτη σφαίρα μπλόκαρε - στην περιοχή του Πειραιά. Έκτοτε ήταν γνωστό πως βρίσκεται στο στόχαστρο αντιπάλων ομάδων της νύχτας, για αυτό και πλέον κυκλοφορούσε με θωρακισμένο τζιπ που του είχε παραχωρήσει φίλος του.

Αυτό που ωστόσο έχει ενδιαφέρον είναι πως οι Αρχές εξετάζουν ενδεχόμενη συσχέτιση της στυγνής δολοφονίας του Νέου Κόσμου με την εκτέλεση πρατηριούχου στη Μαραθώνος πριν από δυο χρόνια. Γνώστες των υπόγειων διαδρομών της ελληνικής μαφίας εκτιμούν πως οι δυο υποθέσεις σχετίζονται άρρηκτα.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο σίγουρο φαίνεται πως είναι ότι το κυβερνητικό αφήγημα περί ασφάλειας προσκρούει σε μαφιόζικες επιθέσεις μέρα μεσημέρι κάθε τρεις και λίγο. Καθώς επίσης και ότι ανοίγει νέος κύκλος ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στη Mafia, τα πλοκάμια της οποίας, όπως είχε προκύψει και στη σχετική βαριά δικογραφία που είχε στήσει η ΕΥΠ το 2016, δεν περιορίζονται σε γνωστούς ποινικούς αλλά επεκτείνονται και σε τμήμα του ελληνικού επιχειρείν, τα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ και με απολήξεις και στο πολιτικό στερέωμα…

Ξέχασε τον Τσίπρα

Σε 12 κομμάτια προανήγγειλε ότι θα μοιράσει την πίτα για το καλό του χρόνου ο Στέφανος Κασσελάκης, ωστόσο κάποιον ξέχασε… Αφού έκοψε για το κόμμα, τον εαυτό του, τους γραμματείς, τους εργαζόμενους, τα κομματικά ΜΜΕ κτλ, στο 12ο κομμάτι, πριν πει ότι ήταν για Ινστιτούτο Πουλαντζάς, άρχισαν οι φωνές από το κοινό στην Κεντρική Επιτροπή…, «του Αλέξη, του Αλέξη».

Οπότε, έκοψε και 13ο κομμάτι, για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτό πάντως να αναιρεί ότι στη λίστα που είχε μπροστά του και ακολουθούσε κατά γράμμα, το όνομα κυρίου Τσίπρα δεν υπήρχε. Παράλειψη δίχως πρόθεση ή με επιλογή, δεν θα μάθουμε ποτέ. Πάντως, ο κύριος Κασσελάκης το διόρθωσε επί τόπου, περίπου κάνοντας ότι ήταν και αυτό στη λίστα.

Γιατί ο Δένδιας δεν είπε (ακόμα;) ναι για το γάμο των ομοφύλων!

Διάβασαν λάθος τη δήλωση Δένδια για τη στάση των ομόφυλων ζευγαριών ή δημιουργούν κλίμα;

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Άμυνας και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ δεν δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, αλλά ότι περιμένει πρώτα να το δει.
Διατύπωση που αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο- παρότι θυμίζει ότι υπερψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης...

Ποιος θα πάρει bonus 105 εκατ. ευρώ από τον ΔΑΑ

Στην τελική ευθεία για την είσοδό του στο Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Αυτό δεν αποτελεί νέο. Το νέο είναι το μέρισμα που ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες η γενική συνέλευση της εταιρείας που είναι αξιομνημόνευτο. Συνολικά 105 εκατ. ευρώ από τα κέρδη εις νέον της χρήσης 2022 πρόκειται να διανύμει η εταιρεία.

Νέος πρόεδρος του ΔΑΑ είναι ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, που διαδέχθηκε τον Ριχάρδο Λαμπίρη. Πρόκειται για ένα έμπειρο στέλεχος, με θητεία σε διεθνή funds καθώς και στην ABN AMRO Bank, ενώ έχει υπάρξει στενός συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη κατά το χρονικό διάστημα της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής και στο υπουργείο Ανάπτυξης ενώ το 2021 τέθηκε επικεφαλής τετραμελούς ομάδας έργου, που αφορούσε στην εκκαθάριση εκκρεμών συντάξεων στον ΕΦΚΑ.
Ο ΔΑΑ θα μπει στο Χρηματιστήριο έχοντας επιτύχει νέο ρεκόρ στην επιβατική κίνηση καθώς έφτασε τους 28,17 εκατ. επιβάτες, αριθμός αυξημένος κατά 24% σε σχέση με το 2022, αλλά και κατά 10,2% έναντι του 2019.

Σφήνα της Orlen σε Νορβηγία και Αυστρία

Ο ενεργειακός κολοσσός της Πολωνίας PKN Orlen προχώρησε σε δύο σημαντικές εξαγορές αλλάζοντας τον χάρτη. Έναντι 455 εκατ. δολ. εξαγόρασε την KUFPEC Norway, εταιρεία παραγωγής και εξόρυξης υδρογονανθράκων. Το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται στην Πολωνία μέσω του αγωγού Baltic Pipe, ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια της Πολωνίας.

Ως αποτέλεσμα, η παραγωγή φυσικού αερίου της Orlen στη Νορβηγία θα ξεπεράσει τα 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το τρέχον έτος. Επίσης, η Orlen απέκτησε 267 πρατήρια καυσίμων στην Αυστρία. Η τρέχουσα συμφωνία συνεπάγεται ότι η πολωνική εταιρεία πλέον κατέχει 3.439 πρατήρια σε Πολωνία, Αυστρία, Γερμανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Λιθουανία και Σλοβακία, πλησιάζοντας το στρατηγικό στόχο ελέγχου 3.500 σημείων διάθεσης βενζίνης έως το 2030, και συμβάλλει περαιτέρω στην εδραίωση της Orlen στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης.

Και το νέο ρεκόρ της ZARA

Δεν γνωρίζω ακριβώς πόσα κουστούμια, φούστες, φορέματα και ζακέτες πούλησε πέρυσι στην Ελλάδα ο ισπανικός όμιλος Inditex, γνωστός με τα καταστήματα ZARA, ξέρω όμως ότι οι πωλήσεις του στη χώρα αυξήθηκαν 17%. Που δεν το λες και μικρό επίτευγμα. Αντιθέτως οι ελληνικές εισαγωγές από την Ισπανία ρούχων είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο προϊόν σε αξία μετά τα αυτοκίνητα οι πωλήσεις των οποίων αυξήθηκαν πέρυσι πάνω από 190%. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι εισαγωγές μοσχαρίσιου κρέατος οι οποίες μειώθηκαν 18% και ακολουθούν οι εισαγωγές χοιρινών που αυξήθηκαν 74%.

Όμως ας επιστρέψουμε στα ZARA που έκανε ποδαρικό στην Ελλάδα φέτος με αύξηση μισθών 10,66% στους 4.100 εργαζομένους της και αύξηση κατά 33% στα bonus που τους δίνει.