Οικονομία

Τσικνοπέμπτη: Στα ύψη οι τιμές των κρεάτων – Πόσο θα κοστίζει το τραπέζι

Τσικνοπέμπτη: Στα ύψη οι τιμές των κρεάτων – Πόσο θα κοστίζει το τραπέζι
Oι καταναλωτές αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με την ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων ετών.

 Οι έμποροι της Βαρβακείου αλλά και των κρεοπωλείων όλης της χώρα περιμένουν τους καταναλωτές που θα ψωνίσουν κρέας για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Οι τιμές των κρεάτων έχουν αυξηθεί κατά 6%, ενώ καταγράφεται μεγάλη απόκλιση στο κόστος των προϊόντων, από την παραγωγή στην αγορά.

Μικρότερες ποσότητες κρεάτων στο καλάθι των καταναλωτών

Συγκεκριμένα, το χοιρινό από 5 ευρώ πέρσι κοστίζει φέτος 7 ευρώ, ενώ το μοσχάρι από 11 ευρώ πέρσι φέτος θα το βρει κάποιος περίπου 14 ευρώ. Μέσα σε 3 χρόνια οι αυξήσεις στα κρέατα έχουν φτάσει το 25%, ταλανίζοντας τις τσέπες των νοικοκυριών. Με τις αυξήσεις πλέον να παρατηρούνται στα κρέατα ακόμη και από μήνα σε μήνα.

Την ίδια ώρα, τεράστιες είναι οι αυξήσεις και στο αρνί με την τιμή του να κυμαίνεται σήμερα από 12 μέχρι 15 ευρώ όταν πέρσι κόστιζε από 9 έως 11. Ακόμα και το κοτόπουλο, το κατεξοχήν οικονομικό λευκό κρέας, κοστίζει σήμερα από 3,5 μέχρι 5,5 ευρώ, όταν πέρσι κόστιζε από 2 έως 3μιση.

«Μέσα σε δύο βδομάδες ένα ευρώ ανέβηκαν τα περισσότερα, στον κιμά, στο χοιρινό, στο μοσχάρι και το κοτόπουλο αυξήθηκε». Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, οι τιμές στα κρέατα, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν όσο το ζωικό κεφάλαιο παραμένει χαμηλό.

Σύμφωνα με τους κρεοπώλες ο κόσμος προτιμά πρωτίστως τα παϊδάκια, την πανσέτα και μπριζόλες λαιμού. 

NETWORK