Οικονομία

Τα νέα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αλλά με γρηγορότερη επιστροφή πινακίδων

Τα νέα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αλλά με γρηγορότερη επιστροφή πινακίδων Τα νέα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αλλά με γρηγορότερη επιστροφή πινακίδων
Τα νέα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αλλά με γρηγορότερη επιστροφή πινακίδων Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους οδηγούς που έχουν ανασφάλιστα τα οχήματα τους. Και αυτό διότι θα μπορούν να παίρνουν πίσω άδεια κυκλοφορίας, πινακίδες και δίπλωμα αν προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Αυτό προβλέπει η τροπολογία για τα νέα πρόστιμα που επιβάλλονται σε ανασφάλιστα οχήματα και υπογράφουν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Μεταφορών, Υγείας και Δημόσιας Τάξης , η οποία εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση οι οδηγοί των ανασφάλιστων οχημάτων θα μπορούν να παίρνουν πίσω, νωρίτερα του 6μηνου που προβλέπει ο νόμος, τα έγγραφα οδήγησης, κυκλοφορίας και τις πινακίδες αρκεί να επιδεικνύουν στις αρμόδιες αρχές το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Όσο για τις ποινές και τα πρόστιμα που προβλέπει η τροπολογία για τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν ορίζονται ως εξής:

    Αφαίρεση της άδειας οδήγησης του οδηγού για 6 μήνες.
    Αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για 6 μήνες, ενώ αν έχει εμπλακεί σε ατύχημα για 2 χρόνια και μετά την παρέλευση της παραπάνω περιόδου, για την επιστροφή τους απαιτείται η προσκόμιση του συμβολαίου ασφάλισης.
    Χρηματικά πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσεως, 500 ευρώ για επιβατικά και 250 ευρώ για δίκυκλα.