Οικονομία

AIRBNB: Νέα επιβάρυνση με χαρτόσημο για τον υπεκμισθωτή - Τι πρεπει να γνωρίζετε για τα νέα δεδομένα

AIRBNB: Νέα επιβάρυνση με χαρτόσημο για τον υπεκμισθωτή - Τι πρεπει να γνωρίζετε για τα νέα δεδομένα
Η αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης γνωρίζει μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Πάρα πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων επιλέγουν πια να συνεργαστούν με σχετικές πλατφόρμες, όπως η AirBnB, για τη βραχυχρόνια μίσθωση των ακινήτων τους, γεγονός που έχει οδηγήσει ολόκληρες περιοχές της χώρας, όπως στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τα νησιά, να υποδέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών, που επιλέγουν αυτή τη μορφή διαμονής.

Τα ενοίκια έχουν γνωρίσει μεγάλη άνοδο, περιοχές όπως το Κουκάκι, το Θησείο θεωρούνται απλησίαστες για τους Έλληνες που θέλουν να ενοικιάσουν. Από την άλλη αυτή η ανάπτυξη έχει απογειώσει την οικονομία, όπου πάρα πολλά επαγγέλματα, κυρίως λόγω ανακαινίσεων, εμφανίζουν αύξηση των δραστηριοτήτων τους.

Οι ξενοδόχοι αντιδρούν σε αυτήν την ανάπτυξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης, μιας και σημαντικό μερίδιο των πελατών τους επιλέγει αυτόν τον τύπο διαμονής. Επίσης, διάφορες χώρες εισάγουν περιορισμούς στη βραχυχρόνια μίσθωση, είτε αυξάνοντας τη φορολογία, είτε επιβάλλοντας προϋποθέσεις για τη διαμονή, π.χ. λήψη μέτρων πυρασφαλείας, ένταξη σε ειδικό μητρώο, κ.τ.λ.

Σήμερα για να έχει κανείς μία σαφή εικόνα της κατάστασης με πλατφόρμες όπως το AIRBNB, θα πρέπει να είναι επαρκώς ενημερωμένος και για την ισχύουσα νομοθεσία, μαζί με τις φορολογικές υποχρεώσεις αλλά και για τις αλλαγές που βρίσκονται στα πρόθυρα νομοθέτησης. Ως παράδειγμα δίνεται η πρόσφατη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ (Ε.2016/2019), που επιβάλει την πληρωμή χαρτοσήμου από τον υπεκμισθωτή κατοικιών, που τις εκμεταλλεύεται μέσα από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Για να μπορέσει να αξιοποιήσει ο ιδιοκτήτης-επιχειρηματίας όλες τις δυνατότητες που του προσφέρει η βραχυχρόνια μίσθωση, είναι σημαντικό να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και να μάθει να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τις ευκαιρίες που του προσφέρει η βραχυχρόνια μίσθωση.

Τέτοια σεμινάρια προσφέρει ο οργανισμός UniOpen τα οποία υλοποιούνται δια ζώσης κ' online ώστε να καλύψει τις ανάγκες όλων των ενδιαφερομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλίκ εδώ.