Σε λίγα 24ωρα, αλλάζει ο χρόνος και αυτό που αναρωτιούνται οι περισσότερες γυναίκες είναι εάν θα αγοράσουν μια έτοιμη βασιλόπιτα ή εάν θα την φτιάξουν στο σπίτι. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και δεν θα θελήσετε να πάρετε έτοιμη!
Υλικά που θα χρειαστείτε
- 1300 γρ. αλεύρι
- 750 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 320 γρ. βούτυρο
- 10 αυγά
- τον χυμό από 10 ζουμερά πορτοκάλια
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Στίβουμε τα πορτοκάλια και προσθέτουμε το κονιάκ και τη σόδα.
- Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και βάζουμε μόνο τους κρόκους, τη ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο (το οποίο καλό θα ήταν να το έχουμε λιώσει) συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνουμε και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα και τέλος τα ασπράδια και το μπέικιν. Τοποθετούμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
- Πάνω από τη βασιλόπιτα βάζουμε χοντροκομμένα αμύγδαλα, ενώ αν θέλουμε βάζουμε και λιωμένη σοκολάτα σε μικρές ή μεγαλύτερες ποσότητες.
Ας δούμε όμως και την εκδοχή του Γιάννη Λουκάκου, ο οποίος φτιάχνει βασιλόπιτα χωρίς την χρήση μίξερ:
{https://www.youtube.com/watch?v=Fr_sAOUxS9Q}
Πηγή healthstat.gr































