Διεθνή

Βρετανία: Συνελήφθη μετά από 27 χρόνια ένας από τους πιο διαβόητους φυγάδες

Βρετανία: Συνελήφθη μετά από 27 χρόνια ένας από τους πιο διαβόητους φυγάδες Φωτογραφία: X/CHESHIRE POLICE
Ο 80χρονος άνδρας συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές και κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων.

Ο Richard Burrows ήταν καταζητούμενος για σχεδόν 30 χρόνια, κατηγορούμενος για σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων και οι αρχές τον συνέλαβαν στη Βρετανία όπου και επέστρεψε από την Ταϊλάνδη. Ο 80χρονος φυγόδικος δεν είχε εμφανιστεί στην έναρξη της δίκης του στο δικαστήριο του Chester το 1997.  Οι αρχές δήλωσαν ότι ο Burrows συνελήφθη τελικά στο αεροδρόμιο του Χίθροου την περασμένη Πέμπτη.

Οι κατηγορίες εναντίον του φέρεται να αφορούν σε εγκλήματα που διαπράχθηκαν την περίοδο μεταξύ 1969 και 1981.

Οι αρχές είπαν ότι είχαν γίνει εκτενείς εκκλήσεις για πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται ο Burrows, συμπεριλαμβανομένης μιας στην εκπομπή Crimewatch του BBC το 1998. Πρόσθεσαν, ότι ορισμένα από τα αδικήματα φέρεται να συνέβησαν σε ένα σπίτι στο Cheshire και άλλα στο West Midlands. Ο Burrows είναι αντιμέτωπος με 13 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων 11 για άσεμνη επίθεση και δύο για σεξουαλική επίθεση.

Τα φερόμενα αδικήματα που διαπράχθηκαν στο Cheshire ήταν μεταξύ 1969 και 1971, ενώ τα υπόλοιπα στο West Midlands ήταν μεταξύ 1971 και 1981.

{https://twitter.com/JudithMoritz/status/1775153175936250114}

Η εμφάνιση του Burrows στο βρετανικό δικαστήριο

Ο Burrows εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας μια γκρι αθλητική φόρμα και μίλησε μόνο δύο φορές - μία για να επιβεβαιώσει τη μη εμφάνισή του πριν από 27 χρόνια στο δικαστήριο και τη δεύτερη για να επιβεβαιώσει ότι είχε εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψής του.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σε προηγούμενη ακρόαση το 1997. Ο 80χρονος Burrows προφυλακίστηκε και πρόκειται να αντιμετωπίσει νέα ακρόαση στις 21 Ιουνίου, ενόψει της δίκης του τον Ιανουάριο του 2025.

Η επιθεωρήτρια Eleanor Atkinson είπε ότι η σύλληψή του ήταν ένα «σημαντικό βήμα» για την εξέλιξη της υπόθεσης. «Ελπίζω επίσης ότι η σύλληψή του θα λειτουργήσει ως προειδοποίηση για οποιονδήποτε άλλο καταζητούμενο, αποδεικνύοντας ότι όσο καιρό και να κρύβεσαι, θα σε βρούμε και θα συλληφθείς», πρόσθεσε.

Οι βρετανικές αρχές συνεργάστηκαν για τη σύλληψή του Burrows με την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA), η οποία τον εντόπισε στην Ταϊλάνδη όταν σχεδίαζε να πετάξει για Βρετανία, πράγμα που σήμαινε ότι οι αξιωματικοί του Cheshire θα μπορούσαν να τον συλλάβουν στο αεροδρόμιο.

{https://twitter.com/cheshirepolice/status/1775076297061917009}