Διεθνή

Αντίο, Fu Bao: Στην ουρά για 6 ώρες οι Νοτιοκορεάτες για να αποχαιρετήσουν το αγαπημένο τους πάντα (Βίντεο)

Αντίο, Fu Bao: Στην ουρά για 6 ώρες οι Νοτιοκορεάτες για να αποχαιρετήσουν το αγαπημένο τους πάντα (Βίντεο)
Το διάσημο πάντα θα να ταξιδέψει προς το νέο του σπίτι στην Κίνα

Από τη γέννησή της το 2020, η Fu Bao είναι μια από τις μεγαλύτερες διασημότητες της Νότιας Κορέας, με τους θαυμαστές της να παρακολουθούν κάθε στιγμή της ζωής της στο Everland Resort's Panda World, ένα θεματικό πάρκο στην πόλη Yongin.

Το πιο διάσημο και αγαπημένο γιγάντιο πάντα της χώρας, όμως, πρόκειται να αποχαιρετήσει οριστικά τη Νότια Κορέα τον Απρίλιο και να ταξιδέψει προς το νέο του σπίτι στην Κίνα.

Τις τελευταίες ημέρες οι επισκέπτες του Everland σχημάτισαν τεράστις ουρές, με την αναμονή να φθάνει τις έξι ώρες, προκειμένου να δουν από κοντά τη Fu Bao για μόλις πέντε λεπτά, καθώς το πάρκο περιόρισε τον χρόνο προκειμένου να διαχειριστεί την αυξημένη εισροή επισκεπτών.

Στο κανάλι της Fu Bao στο YouTube τα μηνύματα αγάπης πέφτουν σαν βροχή. «Fu Bao, είσαι ένας θησαυρός που ήρθες σε εμάς σαν θαύμα κατά τη διάρκεια της δύσκολης πανδημίας του Covid», αναφέρει ένα σχόλιο στο Youtube.

Ένας άλλος σχολίασε ότι «δεν μπορώ να πιστέψω πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος» και ότι «πρέπει να αφήσουμε την Fu Bao να φύγει. Είμαι τόσο λυπημένη που την αφήνω να φύγει ...»

Χάρη στη δημοτικότητα της Fu Bao, ο αφοσιωμένος φύλακάς της βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Kang Chul-won, ο οποίος συχνά αναφέρεται ως ο παππούς της, έστειλε το δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα στην Fu Bao, σημειώνοντας ότι η ιδιαίτερη αγάπη του κορεατικού λαού για αυτήν γεννήθηκε μέσα από τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid, όταν ο ζωολογικός κήπος ήταν κλειστός.

{https://www.youtube.com/watch?v=tNyJET1pzL8&t=879s}

 Σε ένα βίντεο, ο Fu Bao σφίγγεται στο πόδι του Kang, χωρίς να θέλει να το αφήσει. Υστερα από πολλές προσπάθειες ο φύλακας καταφέρνει να ξετυλίξει τα δυνατά της χέρια.

{https://www.youtube.com/watch?v=zH9n4777x80&t=115s}

Το κανάλι στο YouTube έχει περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια συνδρομητές και, από τον Φεβρουάριο, έχει ξεπεράσει αρθοιστικά τις 500 εκατομμύρια προβολές.

Σε ανακοίνωση της η Everland ναφέρει ότι η Fu Bao θα μεταφερθεί στο Κέντρο Διατήρησης και Έρευνας για τα Γιγάντια Πάντα της Κίνας στην επαρχία Sichuan στις αρχές Απριλίου.

{https://www.youtube.com/watch?v=TKdXUX7LvEg}

Σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ της Samsung C&T, της μητρικής εταιρείας της Everland, και της China Wildlife Conservation Association, τα ώριμα πάντα πρέπει να επιστρέφονται στην Κίνα πριν συμπληρώσουν τα τέσσερα έτη ζωής.

Μόλις η Fu Bao αναχωρήσει για την Κίνα, θα μείνουν πίσω τέσσερα γιγάντια πάντα - η μητέρα της, Ai Bao, ο πατέρας της Le Bao και τα δίδυμα μωρά τους, Rui Bao και Hui Bao, που γεννήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

Με πληροφορίες από CNN.com