Διεθνή

Βαρκελώνη: Επίθεση άνδρα σε γυναίκες σε σταθμό του μετρό, «έστειλε» νεαρή στο έδαφος

Youtube: Noti7 Youtube: Noti7
Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από επίθεση άνδρα εναντίον γυναικών οι οποίοες περίμεναν στην αποβάθρα, σε σταθμό του μετρό της Βαρκελώνης.

Στο βίντεο το οποίο καταγράφηκε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής και συγκεκριμένα στις 09:55, από κάμερα κλειστού κυκλώματος στο σταθμό Camp de l’Arpa της γραμμής 5 του μετρό της Βαρκελώνης, φαίνεται ο δράστης να εισέρχεται στην αποβάθρα, και παρά το ότι περπατά κάπως ήρεμα στην αρχή, στη συνέχεια χτυπά όποια γυναίκα συναντά μπροστά του.

Ομάδα επιβατών συνειδητοποιεί τι συμβαίνει όμως δεν προλαβαίνουν να τον εμποδίσουν πριν χτυπήσει βίαια ακόμα μια νεαρή γυναίκα, η οποία φορούσε ακουστικά και κοίταζε το κινητό της, ενώ περίμενε την άφιξη του συρμού.

Μάλιστα, το χτύπημα που της κατάφερε ήταν τόσο δυνατό, ώστε ή γυναίκα έχασε την ισορροπία της, σωριάστηκε στο έδαφος και φέρεται να υπέστη διάτρηση τυμπάνου.

Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει όταν τον κυνήγησαν κάποιοι από τους επιβάτες, ενώ τον συνέλαβαν λίγο αργότερα φύλακες ασφαλείας του Οργανισμού Μεταφορών της Βαρκελώνης (TBM) και τον παρέδωσαν στους άνδρες της αστυνομίας της Καταλονίας, της Mossos d’Esquadra.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τα κίνητρά του, ενώ ο δράστης αναφέρεται ως άτομο βορειοαφρικανικής καταγωγής με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για ληστείες, ενώ εξετάζεται κατά πόσο ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ η ναρκωτικών.

Παράλληλα, ερευνάται και το ενδεχόμενο ο δράστης να επιτέθηκε και σε άλλες γυναίκες εντός του συρμού, από τον οποίο αποβιβάστηκε στην αποβάθρα.

{https://www.youtube.com/watch?v=tKqFjslIsEg&t=2s&ab_channel=Noti7}