Ελλάδα

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ: Συλλήψεις για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ: Συλλήψεις για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη ατόμων που φέρονται να ενεπλάκησαν στα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερα από 150 άτομα που σχετίζονται με την επίθεση στα ΜΑΤ το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου αλλά και με άλλα οπαδικά περιστατικά.

Περισσότεροι από 50 έχουν συλληφθεί. Τουλάχιστον 60 καταζητούνται.Ο Γιώργος Λυγγερίδης είχε χάσει τη ζωή του χτυπημένος από ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι στα τέλη Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επεισοδίων στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Ο αστυνομικός είχε παραμείνει στο νοσοκομείο νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση, όμως τελικά ύστερα από περίπου 20 ημέρες κατέληξε.

Η φωτοβολίδα είχε χτυπήσει τον άτυχο αστυνομικό στο αριστερό πόδι, βρίσκοντας αρτηρία. Ο υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας από τις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες η υγεία του 31χρονου αστυνομικού είχε επιδεινωθεί και ήταν εγκεφαλικά νεκρός.