Ελλάδα

Κακοκαιρία: Εν αναμονή των αποφάσεων για τα σχολεία στην Αττική - Live η πορεία

Κακοκαιρία: Εν αναμονή των αποφάσεων για τα σχολεία στην Αττική - Live η πορεία Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός καθώς η χώρα οδεύει στην δεύτερη φάση της κακοκαιρίας από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) και την Τρίτη (30-01-24) θα επηρεάσουν τη χώρα. Εν αναμονή η απόφαση για τα σχολεία στην Αττική.

Οι οδηγίες που προαναγγέλλονται από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, καθώς και το ενδεχόμενο για κλειστά σχολεία στην Αττική, αντικατοπτρίζουν την επιδίωξη της προφύλαξης και της ασφάλειας των πολιτών.

Είναι σημαντικό να τηρούνται οι οδηγίες και οι αποφάσεις των αρχών κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι για τους πολίτες.

Ενώ η πρόληψη και ο συντονισμός είναι κρίσιμοι, η συνεχής παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών και η έγκαιρη παροχή πληροφοριών στο κοινό είναι εξίσου σημαντικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Βασίλης Κικίλιας: «Επγγελματισμός και σοβαρότητα»

Επαγγελματισμό και σοβαρότητα απ' όλους ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενόψει της κακοκαιρίας, μετά την ολοκλήρωση διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πολιτική Προστασία. Νωρίτερα, συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενώ ακολούθησε και σύσκεψη Διυπουργικής Επιτροπής με θέμα την επιδείνωση του καιρού και τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο κ. Κικίλιας συνέστησε σε όλους προσοχή και αποφυγή των μετακινήσεων σε περιοχές τις οποίες θα πλήξει η κακοκαιρία, ενώ επισήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου αύριο στις 12 το μεσημέρι όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τυχόν απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας πρόκειται για μία κακοκαιρία, η οποία όπως φαίνεται θα πλήξει- κατά κύριο λόγο την Τρίτη και ενδεχομένως από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, ενώ ίσως να επεκταθεί την Τετάρτη- περιοχές της Αττικής, Αττικοβοιωτίας, κομμάτι της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Κλείνει η Εθνική Οδός Αθηνών - Θηβών

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας και κατόπιν της ενημέρωσης που θα υπάρξει από τους αρμόδιους φορείς, για το αν και τι μέτρα θα ληφθούν.

Live η πορεία της κακοκαιρίας