Ελλάδα

Αχαΐα: Συνελήφθησαν οι δράστες που λήστεψαν ζευγάρι και βίασαν τη γυναίκα στον Λάππα

Αχαΐα: Συνελήφθησαν οι δράστες που λήστεψαν ζευγάρι και βίασαν τη γυναίκα στον Λάππα Φωτογραφία: Eurokinissi
Οι δράστες, ηλικίας 20-30 χρόνων, αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους.

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας σε βάρος ζευγαριού εργατών γης και του ομαδικού βιασμού της γυναίκας, από άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας.

Οι δράστες, ηλικίας 20-30 χρόνων, αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους όπως και το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν. Είχαν εκδοθεί σχετικά εντάλματα σε βάρος τους για ληστεία, αρπαγή και βιασμό. 

Οι αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί για τον εντοπισμό από κατοίκους της περιοχής δύο αλλοδαπών ατόμων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι οποίοι κινούνταν πεζοί, χωρίς παπούτσια, στην ευρύτερη περιοχή του Λάππα Δυτικής Αχαΐας.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν, ήταν χτυπημένοι στα χέρια και στα πόδια.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν τα δύο θύματα, από το Βιετνάμ, έναν 37χρονο και μια 38χρονη.

Κατά την προφορική τους εξέταση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ανέφεραν πως στις 22:00 της 17ης Ιουνίου, ενώ επέστρεφαν με τα πόδια από την περιοχή του Λάππα κατευθυνόμενοι προς το σπίτι τους, σε κάποιο σημείο που δεν είναι κατοικημένο, τους προσέγγισε ένα μπορντό αυτοκίνητο.

Από αυτό βγήκαν τρεις αλλοδαποί, πιθανόν αραβικής καταγωγής και απειλώντας τους με μαχαίρια τους εξανάγκασαν να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια τους μετέφεραν σε άγνωστη ερημική αγροτική τοποθεσία που βρίσκεται μεταξύ του Λάππα Δυτικής Αχαΐας και της Βάρδας Βουπρασίας Νομού Ηλείας.

Στο σημείο που τους οδήγησαν, αφού τους χτύπησαν, άρπαξαν από τον άνδρα ένα κινητό τηλέφωνο και 300 ευρώ και από τη γυναίκα ένα κινητό τηλέφωνο και 150 ευρώ.

Παράλληλα, με τη χρήση βίας βίασαν τη γυναίκα και οι τρεις δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια εγκατέλειψαν στο σημείο τα δύο θύματα και τράπηκαν σε φυγή.