Ελλάδα

Πνιγμός μικρού Νικόλα: Η συγκινητική πράξη αγάπης για την οικογένειά του

Πνιγμός μικρού Νικόλα: Η συγκινητική πράξη αγάπης για την οικογένειά του Φωτογραφία: YouTube
Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στην Άρβη από το δράμα της οικογένειας και το χαμό του μικρού Νικόλα.

Μια απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε σε έναν μικρό οικισμό στο Ηράκλειο της Κρήτης, με ένα 6χρονο αγοράκι να χάνει τη ζωή του στη θάλασσα.

Ο 6χρονος μαθητής πρώτης δημοτικού πνίγηκε - παλεύοντας με τα κύματα - ενώ κολυμπούσε στην παραλία της περιοχής.

Ο μικρός Νικόλας, που βρισκόταν με τη μητέρα του στο σπίτι τους, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από την παραλία, ήθελε να πάει για κολύμπι. Η μητέρα του αρνήθηκε, όμως ο μικρός διέφυγε της προσοχής της και βρέθηκε στην παραλία.

«Εγώ ο ίδιος πήγα και το πήρα», ανέφερε ο γιατρός που προσπάθησε να το επαναφέρει στη ζωή, μιλώντας στο Mega.

«Όταν φτάσαμε εκεί, το παιδάκι μάλλον είχε χάσει ήδη τη μάχη, ωστόσο έγινε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια ανάνηψης, απινιδώσεις, όλο το πρωτόκολλο όπως έπρεπε. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Διαπιστώθηκε στο κέντρο υγείας ο θάνατος του παιδιού επίσημα. Ήταν τόσο σοκαριστικό για την τοπική κοινότητα και εγώ έπρεπε να κάνω τη δουλειά μου. Δε με ενδιέφερε ποιος είναι ο γονέας, αν συνοδεύεται το παιδί ή όχι. Μια κατάσταση τραγική», σημείωσε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Έκαναν έρανο για την κηδεία του παιδιού

Σύμφωνα με το cretalive, τόσο ο Νικόλας όσο και το μικρό αδερφάκι του που είναι ακόμα μωρό, γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ενώ οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Άρβης την τελευταία τετραετία. Πρόκειται - όπως όλοι λένε - για βιοπαλαιστές που κοιτούσαν να προσφέρουν ό,τι καλύτερο στα παιδιά τους και πάντα ήταν ευγενικοί και καλοί με τους γείτονες τους και όλο τον κόσμο.

Τώρα φίλοι και γείτονες με έρανο συγκεντρώνουν χρήματα προκειμένου να βοηθήσουν με τα έξοδα για την κηδεία του 6χρονου Νικόλα.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Άρβης κ. Γιάννης Καρπαθάκης, συγκλονισμένος από την τραγωδία, ανέφερε ότι αν η οικογένεια αποφασίσει να κηδέψει το παιδί στην Αλβανία όλοι οι γείτονες είναι παραπάνω από έτοιμοι να συνδράμουν:

«Η κοινωνία της Άρβης είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη. Και πρόεδροι άλλων συλλόγων έχουν επικοινωνήσει μαζί μου για να βοηθήσουν οικονομικά. Το οικονομικό θα διευθετηθεί εφόσον η οικογένεια αποφασίσει να κηδέψει το Νικολάκι στην Αλβανία. Όλοι το αγαπούσαμε το παιδάκι. Η κόρη μου, 25 ετών, του είχε μεγάλη αδυναμία. Έχουμε στεναχωρηθεί όλοι πολύ. Πρέπει να τους στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους. Έχουμε χρέος».