Ελλάδα

Καιρός: Πάνω από τους 35 °C η θερμοκρασία σήμερα - Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Πάνω από τους 35 °C η θερμοκρασία σήμερα - Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τις επόμενες ημέρες Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Η θερμοκρασία αναμένεται να κινηθεί αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σήμερα, Σάββατο, στη δυτική και νότια Ελλάδα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται νέα άνοδος- που θα θυμίζει καλοκαιρινό καιρό- παράλληλα με την αφρικανική σκόνη.

Σε 47 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Κρήτη, στους Ποταμούς Λασιθίου, όπου έφτασε στους 35,6 βαθμούς. Επίσης, στη Γόρτυνα Ηρακλείου το θερμόμετρο έδειξε 35,1 βαθμούς Κελσίου.

thermokrasia.xartis_67c17.jpg

Καιρός: Πότε υποχωρεί η αφρικανική σκόνη

Το επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης που είναι σε εξέλιξη θα έχει διάρκεια και αυξημένες συγκεντρώσεις αναμένονται κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, επεσήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Με κάποια σκαμπανεβάσματα, το επεισόδιο θα κρατήσει μέχρι τουλάχιστον τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας», επεσήμανε στην πρόγνωσή του στο OPEN και συμπλήρωσε ότι «θα αρχίσει να εκτονώνεται από την Πέμπτη.

Η πορεία της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία αύριο, Κυριακή, από τη Θεσσαλία και πιο νότια. Το θερμόμετρο θα δείξει 30, ακόμα και 33-34 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

{https://www.youtube.com/watch?v=gtzKSTzXVp8}

Ανάλογη θα είναι η εικόνα τη Δευτέρα, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια, καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33-35 βαθμούς Κελσίου.

{https://www.youtube.com/watch?v=aCzG6nWU978}

Ακόμα ψηλότερα θα κινηθεί η θερμοκρασία την Τρίτη και την Τετάρτη, κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα. «Δεν αποκλείεται να δούμε τον υδράργυρο ακόμα και κοντά στους 36 βαθμούς, ιδιαίτερα σε κλειστές περιοχές», επεσήμανε ο μετεωρολόγος.

{https://www.youtube.com/watch?v=zoG26zOiFF4}

Η θερμοκρασία στην Αθήνα αυτό το διήμερο θα φτάσει τους 34-35 βαθμούς και θα «αγγίξει» τους 36 στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Τα επόμενα 24ωρα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας η θερμοκρασία θα κινηθεί αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, επεσήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωση καιρού στην ιστοσελίδα του.

Αυτή η άνοδος του υδραργύρου αφορά κυρίως τη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα, επεσήμανε, καθώς πιο βόρεια η αστάθεια «θα εμποδίσει τον υδράργυρο να προσεγγίσει καλοκαιρινές τιμές».

{https://www.youtube.com/watch?v=uKf_HLbJBQs}