Ελλάδα

Μπαράζ κλήσεων και... συλλήψεων από την ΕΛΑΣ το τελευταίο πενθήμερο

Μπαράζ κλήσεων και... συλλήψεων από την ΕΛΑΣ το τελευταίο πενθήμερο Φωτογραφία: Intime
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αυστηροί αστυνομικoί έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση καθόλη τη διάρκεια των εορτών

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια τις ημέρες των Χριστουγέννων, από 22 έως 26 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Όπως γίνεται γνωστό κατά τη διάρκεια πενθημέρου σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 88.041 άτομα και 66.349 οχήματα, ενώ συνελήφθησαν 1.533 άτομα για διάφορα αδικήματα. Προσήχθησαν 2.913 άτομα, βεβαιώθηκαν 15.662 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 77 για αντικαπνιστική νομοθεσία και 14 για ηχόμετρα, ακινητοποιήθηκαν 496 οχήματα και κατασχέθηκαν τρία οχήματα. Για την επιχείρηση εκτεταμένων ελέγχων δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια, με έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Αστυνομικές επιχειρήσεις και... συλλήψεις

Στο κέντρο της Αθήνας, όπου από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών διενεργήθηκαν 1.242 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 115 άτομα και συνελήφθησαν 28, από τα οποία 15 για παρεμπόριο, 9 για ναρκωτικά κι από ένα για απόπειρα κλοπής, ενδοοικογενειακή βία, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και λειτουργία καταστήματος σε ημέρα αργίας.

Επιπλέον, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, διενεργήθηκαν 138 έλεγχοι ατόμων και 12 έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν 21 και συνελήφθησαν 3 άτομα για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και υπαίθριο εμπόριο, ενώ βεβαιώθηκαν 5 λοιπές παραβάσεις.

Σε περιοχές της Θεσσαλίας, και ειδικότερα σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα ελέγχθηκαν 3.382 άτομα και 3.009 οχήματα, συνελήφθησαν 25, προσήχθησαν 68, βεβαιώθηκαν 995 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ ακινητοποιήθηκαν 9 οχήματα.

Στην Ήπειρο, και συγκεκριμένα στους δήμους Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, ελέγχθηκαν 290 άτομα, 191 οχήματα, συνελήφθησαν 3 άτομα, προσήχθησαν 23, βεβαιώθηκαν 43 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ ακινητοποιήθηκε ένα όχημα.

Στη Θεσσαλία, και ειδικότερα στον δήμο Λάρισας, ελέγχθηκαν 66 άτομα, 55 οχήματα, συνελήφθησαν 2 άτομα για Κ.Ο.Κ., προσήχθησαν 4, βεβαιώθηκαν 26 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και ακινητοποιήθηκαν 3 οχήματα.

Οι αυστηροί αστυνομικoί έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση διαβεβαιώνει η ΕΛΑΣ