Ελλάδα

«Περπατάμε και κοιτάζουμε το ταβάνι»: ΗΣΑΠ παρατημένος με πεσμένους σοβάδες, υγρασίες, εκτεθειμένα καλώδια

«Περπατάμε και κοιτάζουμε το ταβάνι»: ΗΣΑΠ παρατημένος με πεσμένους σοβάδες, υγρασίες, εκτεθειμένα καλώδια
Σοβαρές φθορές στα ταβάνια από πεσμένους σοβάδες, εκτεθειμένα καλώδια, πρόχειρες κατασκευές, υγρασία και μούχλα σε πολλά σημεία, δημιουργούν την εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια.

Μετά τις αποκαλύψεις του Dnews για τον κεντρικό σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, όπου δεν διαθέτει πυρασφάλεια και τον σταθμό της Ομόνοιας όπου δεν λειτουργεί ο εξαερισμός ενώ από το 2008 δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης των χώρων, σήμερα τα Dnews εξασφάλισαν φωτογραφίες από τον ηλεκτρικό στην Ομόνοια έναν από τους μεγαλύτερους και κεντρικούς σταθμούς της Αθήνας αποδεικνύοντας ότι οι κίνδυνοι που αδημονούν για την σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού είναι αρκετοί.

metro595

metro795

Συγκεκριμένα στο φωτογραφικό υλικό φαίνονται οι σοβάδες που έχουν πέσει από το ταβάνι σε τέτοιο σημείο όπου φαίνονται τα οικοδομικά σίδερα για την στατικότητα του κτιρίου, τα ξεχαρβαλωμένα και εκτεθειμένα καλώδια τα οποία τα έχουν δέσει πρόχειρα με tie wrap, καθώς και οι αυτοσχέδιες πατέντες με μπουκάλες από νερό για να αποδεχθεί η πιθανότητα τα νερά που στάζουν από κάποια διαρροή που υπάρχει στο ταβάνι να μην χυθούν στο έδαφος.

metro00

Στην είσοδο και έξοδο προς Σταδίου και Αθηνάς ακριβώς πάνω από τις κυλιόμενες σκάλες η υγρασία και η μούχλα είναι τόσο έντονη που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο σοβάς να πέσει, σε ένα κομβικό σημείο, αφού βρίσκεται στην είσοδο και την έξοδο όλων των επιβατών.

metro78

metro12

«Περπατάμε και κοιτάζουμε το ταβάνι»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σταθμός της Ομόνοιας εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες οι οποίοι είτε μεταβαίνουν στις δουλειές τους, είτε χρησιμοποιούν τον ηλεκτρικό και το μετρο για να κατέβουν στο κέντρο, καθώς και χιλιάδες τουρίστες όπου μετακινούνται με τα μέσα και αντικρίζουν αυτές τις εικόνες και τις συγκρίνουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν στις χώρες τους.

metro23

«Λόγω της εργασίας μου χρησιμοποιώ αναγκαστικά τον ηλεκτρικό. Αυτή η κατάσταση υπάρχει χρόνια, αλλά όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα χειροτερεύουν. Περπατώ και κοιτάζω το ταβάνι μη τυχόν πέσει κανένας σοβάς στο κεφάλι μου. Είναι ντροπή, τόσος κόσμος και πόσα παιδιά μπαίνουν στα σταθμό, δηλαδή πρέπει να συμβεί το μοιραίο για να φτιαχτούν όλες αυτές η φθορές;», αναρωτιέται στα Dnews επιβάτης τους ηλεκτρικού.

metro56

metro85