Ελλάδα

Τσαρούχας: Ξανά στον εισαγγελέα με νέους φακέλους - Στο... μικροσκόπιο κι άλλες καταγγελίες

Τσαρούχας: Ξανά στον εισαγγελέα με νέους φακέλους - Στο... μικροσκόπιο κι άλλες καταγγελίες
Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν νέες καταγγελίες σε βάρος ηθοποιών και σκηνοθετών. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών δέχεται καθημερινά νέες μαρτυρίες.

Κύκλοι του ΣΕΗ υποστηρίζουν στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" ότι ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Πασχάλης Τσαρούχας θα περάσει ξανά, για τρίτη φορά, την πόρτα της Εισαγγελίας με νέους φακέλους.

Στην αρχή της εβδομάδας το Εθνικό Θέατρο "μπήκε" ξανά στην επικαιρότητα των "μαρτυριών" με την απομάκρυνση του Στάθη Λιβαθινού από τη Δραματική Σχολή της πρώτης Κρατικής Σκηνής της χώρας για λόγους ανάρμοστης συμπεριφοράς. Η είδηση της παραίτησης του κ. Λιβαθινού γέννησε ερωτήματα για τα λεκτικά όρια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας και για το εάν μια τέτοια απόφαση, της απομάκρυνσης ενός διδάσκοντα για λόγους λεκτικής συμπεριφοράς, θα βοηθήσει τον χώρο προς την εξυγίανσή του και την επίτευξη του στόχου του κινήματος #metoo.

Όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος" μεταξύ άλλων, στη δημοσιότητα έρχονται όλο και περισσότερα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης αλλά και βίαιων συμπεριφορών από τον χώρο του πολιτισμού με προεκτάσεις στον εργασιακό χώρο. Νέα ονόματα φαίνεται να εισχωρούν στο σκηνικό των καταγγελιών, με το ΣΕΗ να δέχεται συνεχώς νέες μαρτυρίες. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία συζητείται έντονα ότι ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πασχάλης Τσαρούχας θα καταφτάσεις εντός των ημερών στην Εισαγγελία με νέους φακέλους. Την ίδια στιγμή οι φήμες εντείνονται για τρία νέα πρόσωπα που θα μπουν στο κάδρο των καταγγελλόντων. Καθοριστικές αναμένεται να είναι - όπως σημειώνουν άνθρωποι του χώρου- οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.