Ελλάδα

Οργή για την «ομερτά» στην Αράχωβα: Κυκλοφορεί ελεύθερος ο δράστης, «εξαφάνισαν» το υλικό από τις κάμερες

Οργή για την «ομερτά» στην Αράχωβα: Κυκλοφορεί ελεύθερος ο δράστης, «εξαφάνισαν» το υλικό από τις κάμερες
Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί το σοβαρό περιστατικό κακοποίησης ενός χάσκι στην Αράχωβα: Βασανίστηκε με απίστευτη αγριότητα και κατέληξε λιγο αργότερα, το ζώο πιθανότατα γνώριζε τον δράστη ή τους δράστες για να πάει μαζί τους.

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η φρικτή υπόθεση κακοποίησης του χάσκι στην Αράχωβα, που λόγω της αγριότητάς της οδήγησε την αρμόδια αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα να παρέμβει διατάσσοντας τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας.

Η κτηνωδία στην Αράχωβα έχει κινητοποιήσει από την πρώτη στιγμή τις αστυνομικές και δημοτικές Αρχές της περιοχής, ωστόσο όπως καταγγέλλεται «η ομερτά που επικρατεί είναι απίστευτη».

Οι Αρχές εκτιμούν πως το χάσκι πιθανότατα γνώριζε τον/ους δράστη/ες αυτής της αποτρόπαιας πράξης, ώστε αυτό να τον/ους ακολουθήσει.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, όμως, ενδεχομένως κάποιοι θέλουν να προστατέψουν τους δράστες, καθώς φαίνεται να καταστράφηκε υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε μαγαζί που γειτνίαζε με το σπίτι του ιδιοκτήτη του Όλιβερ.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε 1-2 βράδια ξηλώθηκαν οι κάμερες, ενώ όταν άνδρες της ΕΛΑΣ ζήτησαν υλικό τους δηλώθηκε πως οι κάμερες δεν κατέγραψαν τίποτα.

«Η ομερτά που επικρατεί είναι απίστευτη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας εγκληματίας κυκλοφορεί ανάμεσά τους και σφυρίζουν αδιάφορα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα», είπε στο MEGA η Μαρία Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κατά της κακοποίησης ζώων.

Σημειώνεται πως ο δράστης της κακοποίησης του Όλιβερ αντιμετωπίζει ποινή 10 ετών και πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.