Ο κ. Τσβετάνοφ, επισκέφθηκε τον κ. Παυλίδη, επικεφαλής ευρείας αντιπροσωπείας Βούλγαρων αξιωματούχων που αποτελούνταν από τους Νεϊντάλκο Σλαβόφ, νομάρχη της επαρχίας του Σμόλιαν, Νικολάι Μελέμοφ, δήμαρχο Σμόλιαν, Μίροσλαβ Γιάντσεφ, δήμαρχο Ζλάτογραντ και Γκεόργκι Τσιλιγκίροφ, πρόεδρο της ελληνοβουλαρικής επιτροπής φιλίας της περιοχής του Σμόλιαν.
Ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών με την βουλγαρική αντιπροσωπεία, ανακοίνωσε την οριστικοποίηση της απόφασης για την κατασκευή του κάθετου άξονα, μεταξύ Δημαρίου και Ρουντοζέβ, στα ορεινά της Ξάνθης, που αποτέλεσε, όπως είπε, τον τρίτο από τους περιφερειακούς δρόμους που είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες, ήδη από το 1996. Για την κατασκευή αυτού του οδικού άξονα η ελληνική πλευρά πρόκειται να διαθέσει το ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ για την διάνοιξη των 11 "δύσκολων" χιλιομέτρων, από τα σύνορα στην κατεύθυνση του Εχίνου. Οι πόροι θα αντληθούν από το πρόγραμμα "Ελλάδα -Βουλγαρία" καθώς και ποσό της τάξης των 5 εκατομμυρίων από το ΠΕΠ ΑΜ-Θ.
Στη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε από την ελληνική πλευρά και το ζήτημα της διαχείρισης των αναχωμάτων στον ποταμό Άρδα, ενώ ο κ. Τσβετάνοφ τόνισε ότι η Βουλγαρία θα διαθέσει μέχρι το τέλος του φθινοπώρου σχετικό κονδύλι, από διασφαλισμένους πόρους, για την διαπλάτυνση της συνοριακής διόδου Μακάζα - Νυμφαίας, ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον οι μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και η πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες στον συγκεκριμένο μεθοριακό σταθμό.
"Στους μεθοριακούς σταθμούς πρέπει να υπάρχει μία εγκατάσταση και από την ελληνική πλευρά για λόγους λειτουργικούς και νομικούς", επεσήμανε ο κ. Παυλίδης.