Υγεία

Πάτρα: Από το 2024 με διευρυμένο ωράριο τα φαρμακεία

ΑΡΧΕΙΟ INTIME ΑΡΧΕΙΟ INTIME Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟ INTIME
Από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο τα φαρμακεία που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων. Την σχετική πρόταση επισημοποίησε, με ισχυρή πλειοψηφία η γενική συνέλευσή των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας.

Ειδικότερα,τα φαρμακεία θα είναι ανοικτά την Δευτέρα το απόγευμα (17:30 – 21:00) και τα Σάββατα το πρωί (9:30 – 15:00), με τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία να παραμένουν στο ωράριο ως έχουν. Τις Τετάρτες τα φαρμακεία θα είναι ανοικτά από τις 8:30 το πρωί μέχρις τις 2:30 το μεσημέρι και τα απογεύματα θα είναι κλειστά, πλην όσων εφημερεύουν.

 

Για τον μήνα Αύγουστο τα φαρμακεία, αποφασίστηκε, να παραμένουν ανοικτά από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ τα Σάββατα θα είναι κλειστά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαϊας, Ανδρέα Σοφιανόπουλο, «το ωράριο εξυπηρετεί και τις ανάγκες του κοινού και του μέσου φαρμακοποιού», ενώ διευκρίνισε ότι για τους όμορους Δήμους ακόμα δεν έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις.