Πολιτική

Ανασχηματισμός: Αιχμές Κελέτση κατά Μητσοτάκη για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Ανασχηματισμός: Αιχμές Κελέτση κατά Μητσοτάκη για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης «απασφάλισε» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον έβγαλε εκτός κυβενρητικού σχήματος μετά τον ανασχηματισμό.

Μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο Σταύρος Κελέτσης έσπευσε να ευχαριστήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφήνοντας ωστόσο σοβαρές αιχμές εναντίον του.

«Προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μαξίμου, καθώς κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να κάνουν λόγο για αναποτελεσματικότητα, επισημαίνοντας πως δεν ισχύουν τα όσα λέει ο πρώην υφυπουργός.

«Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του να με τοποθετήσει στην πρώτη Κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2023, στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτούς τους 10 μήνες όλη η ομάδα καταθέσαμε εδώ στο Υπουργείο όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προωθήσουμε το κυβερνητικό έργο» ανέφερε ο Σταύρο Κελέτσης, στην ανάρτησή του.

Συνέχισε δε, λέγοντας πως «προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ. Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα. Εύχομαι από ψυχής στο νέο κυβερνητικό σχήμα να πετύχει στο στόχο της Ανάπτυξης και της προόδου της χώρας! Πάνω από όλους και όλα η Ελλάδα μας!» έγραψε ο Σταύρος Κελέτσης.

{https://www.facebook.com/s.keletsis/posts/pfbid02epy4pW182s8teki8SVk1CKxRFt4F3qMSbkdgfz6cyiXTYgA3eCnnzaEpa1Be3BL3l}

Πηγές Μαξίμου κατά Κελέτση

Μετά την ανάρτηση Κελέτση, που ακολούθησε τον ανασχηματισμό, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έσπευσαν να τον διαψεύσουν κάνοντας λόγο για αναποτελεσματικότητα.

Υπογράμμισαν ακόμα ότι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που εντάχθηκαν στο νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό επίσης δεν είχαν ψηφίσει το νόμο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα σχόλιά του δεν ισχύουν.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους υφυπουργούς Εργασίας, Κώστα Καραγκούνη, τον υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Κώστα Γκιουλέκα και τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Στέφανο Γκίκα.